Αλλαγές στην διαιτησία του μπάσκετ; Next year …

Αλλαγές στην διαιτησία του μπάσκετ; Next year …

 

«Ναι ασκούνται πιέσεις πανταχόθεν αλλά … Μόνον πιέσεις όμως, συλλογικής ωφέλειας. Δεν υποβάλλονται σοβαρές προτάσεις, για δρομολογήσουμε τις αλλαγές κοινής ωφέλειας»!

Σημαίνον στέλεχος του κοινού τόπου Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας καθιστά σαφές στο pamesports.gr το πλαίσιο λειτουργίας των «γκρίζων σκιών» και στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Είναι το ίδιο με την παρελθούσα με εντονότερο όμως, τον έλεγχο των διαιτητών και στα τεστ – τα οποία άρχισαν σήμερα – και στην απόδοση τους. Με άμεσο αποτέλεσμα, κατά πως αναφέρουν πληροφορίες μας, την σκληρότερη αντιμετώπιση όσων διαιτητών δεν αποδίδουν τα δέοντα…

«Θα φροντίσουμε στα πλέι οφ, να αποφύγουμε την σύμπτωση της παρουσίας ενός διαιτητή σε παραπάνω από δύο αγώνες σερί», ανέφερε το σημαίνον στέλεχος. «Στα ντέρμπι κορυφής η κλήρωση θα γίνεται τουλάχιστον, 48 ώρες πριν το τζάμπολ τους. Επιμένουμε στην κλήρωση επειδή ο ορισμός είναι αιτία πολλών κακών. Βλέπετε, τι γίνεται στο ποδόσφαιρο».

Το τρίο της ΚΕΔ: Συμεωνίδης, Κορομηλάς, Ζαβλανός παραμένει και φέτος ακλόνητο. Ίσως όμως, η τρέχουσα είναι η αγωνιστική περίοδος στην οποία κρίνοντα πολλά. Και προσωπικά γι αυτούς αλλά και συνολικά για την διαιτησία στο ελληνικό μπάσκετ. Με λίγα λόγια; Θα κριθούν και μάλιστα, αυστηρά κι οι κρίνοντες προκειμένου να (αν …) παραμείνουν κι αυτοί ακλόνητες επιλογές της ΕΟΚ. Θα κριθούν παράλληλα κι οι δικές τους επιλογές ως ΚΕΔ! Η απόφαση για «ταμείο» στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στην ΚΕΔ είναι ειλημμένη στο υψηλότερο επίπεδο λήψης αποφάσεων!

Οι νέοι κανονισμοί της ΦΙΜΠΑ τελικά, θα ισχύσουν στην Ελλάδα από την Οκτωβρίου 2014 . Κι ενώ ήδη ισχύουν στην Ευρωλίγκα, η οποία έσπευσε να τους εφαρμόσει και να δηλώσει τον σεβασμό της στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Θα εφαρμοστούν φυσικά, και στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Ως εκ τούτων λοιπόν, προκύπτει απάντηση, στην ερώτηση: Αλλαγές στην διαιτησία του μπάσκετ; Next year!

 

Πηγή:pamesports.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ