Φιγκερόα: Να μην πάρουμε αέρα

Φιγκερόα: Να μην πάρουμε αέρα

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα τόνισε πως στον Παναθηναϊκό δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά των παικτών αέρα και να παραμείνουν προσγειωμένοι ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, με τον Λουτσιάνο Φιγκερόα να τονίζει πως άπαντες πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι ενόψει της συνέχειας και να κοιτάξουν ένα-ένα κάθε παιχνίδι μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ακόμη, αναφέρθηκε στους τομείς που θα πρέπει να βελτιωθούν, ψήφισε ως καλύτερο γκολ αυτό του Μπεργκ, και διέκρινε τις διαφορές της περσινής ομάδας με τη φετινή, ενώ μίλησε και για τη φυσική του κατάσταση.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το ματς και τη νίκη: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτή τη νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Όμως, δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα, να είμαστε με το κεφάλι στη γη, καθώς ακολουθεί ένα ματς με έναν επίσης σημαντικό αντίπαλο».

Για το αν ήταν ο καλύτερος αγώνας μέχρι τώρα: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι και το αναγνωρίζουμε αυτό. Κάναμε τα πάντα για τη νίκη και είχαμε σύμμαχο την έδρα και τους φιλάθλους που μας ακολουθούν και είναι δίπλα μας. Δε ξέρω αν ήταν ο καλύτερος αγώνας μέχρι τώρα, ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και σίγουρα θα βοηθήσει και στην ψυχολογία και θα είναι έναυσμα για να προχωρήσουμε καλύτερα».

Για το αν πρέπει να βελτιωθεί κάτι: «Πάντα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν. Κάναμε έναν πολύ καλό αγώνα, θέλουμε να συνεχίσουμε κάνοντας το καλύτερο, πρέπει να προχωρήσουμε σεμνά, ταπεινά και με αυτόν τον τρόπο να προχωρήσουμε καλύτερα».

Για τα γκολ και τι θα ψήφιζε αν τα τρία του ματς ήταν υποψήφια για Best Goal: «Και τα τρία ήταν πάρα πολύ ωραία. Θα έλεγα ότι και τα τρία ήταν πάρα πολύ όμορφα, το δικό μου μάλλον είναι στην τρίτη θέση. Είναι πολύ μεγάλο το γκολ που πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ, με τον τρόπο που το πετυχαίνει έτσι όπως κάνει τη στροφή του σώματός του και ευστοχεί. Άρα, το γκολ του Μπεργκ θα το έβαζα στην πρώτη θέση και το γκολ που σημείωσε ο αντίπαλος στη δεύτερη».

Για τη γεύση που του δίνει το γεγονός ότι έβαλε το νικητήριο τέρμα: «Το πιο σημαντικό ήταν το γκολ του Μπεργκ, το δικό μου ήταν απλά αυτό που κλείδωσε τη νίκη. Τα άλλα δυο ήταν γκολ πάνω στη φάση που είχαν τη δική τους ομορφιά».

Για το αν είναι φορ της μιας επαφής: «Αυτό ήταν εκείνο που μπορούσα να κάνω εκείνει τη στιγμή. Αν σταματούσα, μπορούσα να χάσω την ευκαιρία. Έπρεπε να το κάνω με τη μια επαφή».

Για τις διαφορές της περσινής ομάδας με τη φετινή: «Πολλές αλλαγές έγιναν και στο επίπεδο των παικτών και στην ανανέωση του τεχνικού τιμ, το οποίο δεν το γνώριζα, όταν ήρθα. Και τους τωρινούς συμπαίκτες μου τους θυμάμαι από πέρυσι που τους έβλεπα να προπονούνται στην ομάδα των Νέων».

Για τη φυσική του κατάσταση: «Προπονούμουν και στην Αργεντινή, αλλά δεν είναι το ίδιο όπως να έκανα προπόνηση εδώ με την ομάδα. Προπονούμουν σε ένα γυμναστήριο. Κοίταξα να είμαι σε καλή κατάσταση με την προοπτική να ερχόμουν στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος που θα αποφασίσει είναι ο προπονητής. Εκείνος θα κρίνει πότε θα είμαι έτοιμος να με χρησιμοποιήσει. Οπωσδήποτε, το να μπαίνω σαν αλλαγή είναι πιο δύσκολο γιατί πρέπει να μπεις στα μέσα του παιχνιδιού, να αλλάξεις αέρα, αλλά όπως είπα και πριν είναι στην κρίση του προπονητή».

Για το ότι θα αντιμετωπίσει τον Σαβιόλα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Περιμένουμε και αυτόν τον αγώνα, αλλά πριν απ’ αυτόν υπάρχουν άλλοι πολύ δύσκολοι αγώνες που πρέπει να κοιτάξουμε έναν-έναν με σκοπό τη νίκη. Θα είναι όμορφο να γίνει ένα ντέρ��πι εδώ με τη βοήθεια των καλών φιλάθλων μας, που μας στηρίζουν. Όμως, δε ξεχνάμε ότι κοιτάμε πρώτα το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ και τους επόμενους αγώνες πριν το ντέρμπι».

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ