Άλωσε το Μπερναμπέου η Ατλέτικο

Άλωσε το Μπερναμπέου η Ατλέτικο

Οι Ροχιμπλάνκος άλωσαν (1-0) το «Μπερναμπέου», έγιναν αφεντικά στη Μαδρίτη και πάνε για πρωτάθλημα, αφήνοντας τη Ρεάλ στο -5.

«Δεν πάμε για πρωτάθλημα!» Ο Ντιέγκο Σιμεόνε το επαναλάμβανε μετά από κάθε νίκη της Ατλέτικο. Το είπε και πριν από το Clasico. Μετά τη λήξη όμως του μαδριλένικου ντέρμπι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ο Αργεντινός τεχνικός δεν θα μπορεί, δεν θα έχει το δικαίωμα να παίξει με τις λέξεις. Φρόντισαν να του το αφαιρέσουν οι παίκτες του που παρέδωσαν μαθήματα του πως παίζει μία πραγματική ΟΜΑΔΑ. Η Ατλέτικο τα έκανε όλα τέλεια και πήρε μία τεράστια και αντρίκια νίκη (1-0) στο σπίτι της Ρεάλ. Το έκανε με μαγκιά και με καλό ποδόσφαιρο. Δεν την έκλεψε και παρέμεινε έτσι στην κορυφή, έχοντας μαζί με τη Μπαρτσελόνα το 7Χ7.

Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη για τις φετινές δυνατότητες των Ροχιμπλάνκος από το να νικούν την μεγάλη αντίπαλο τους εκτός έδρας. Για το πρωτάθλημα είχαν να το κάνουν από το 1999, ενώ το να απολαύσουν δύο διαδοχικές επισκέψεις τους (σ.σ.: μαζί με τον περσινό τελικό Κυπέλλου) είχε να τους συμβεί από το 1920. Οπως επίσης ποτέ του ο σύλλογος δεν είχε δει 16 σερί νίκες εκτός έδρας. Για όλα αυτά φρόντισε ο Ντιέγκο Κόστα, η τέλεια λειτουργία των νικητών σε όλα τα επίπεδα, αλλά και η ολική ανυπαρξία των Μερένγκες που ενώ είχαν την κατοχή, πραγματικά δεν είχαν την παραμικρή ιδέα τι να κάνουν με αυτό το ρημάδι το τόπι.

Το παράδοξο είναι πως η Ρεάλ μπήκε κάπως πιο δυνατά στο ντέρμπι. Αυτό ωστόσο, κράτησε μέχρι το πρώτο 10λεπτο. Στην πρώτη επίσκεψη της όμως στα καρέ του Ντιέγο Λόπεθ, η Ατλέτικο έκανε την ζημιά. Ο Φιλίπε Λουίς (11′) έκλεψε ψηλά τη μπάλα από τον Ντι Μαρία και ο Κόκε (6 ασίστ) κέρασε με πάσα πάρε-βάλε τον Ντιέγκο Κόστα που πλάσαρε όμορφα στο τετ α τετ τον Ντιέγο Λόπεθ, σκοράροντας για 8η φορά φέτος. Και ενώ περίμενε κανείς την αντίδραση των γηπεδούχων, αυτή δεν ήρθε ποτέ, μα ποτέ. Κάποιες άστοχες, ακίνδυνες κεφαλιές του Μπενζεμά και τίποτ’ άλλο σε όλο το Α’ μέρος. Αντιθέτως, η Ατλέτικο δεν κλείστηκε και απείλησε για το δεύτερο. Στο 28′ οΤιάγκο ολομόναχος δεν κατάφερε να κάνει σωστά την κεφαλιά και στο 42′ ο Ντιέγο Λόπεθ υποχρεώθηκε σε σωτήρια διπλή επέμβαση στην κεφαλιά του Γκοντίν και την προβολή του Ντιέγκο Κόστα.

Στην επανάληψη, παρά την είσοδο των Μπέιλ, Μόντριτς δεν άλλαξαν και πολλά. Η Ρεάλ συνέχισε χωρίς φάσεις. Η Ατλέτικο ήταν πάλι εκείνη που πήγε να σκοράρει, αλλά ο Ντιέγκο Κόστα (60′) μόνος του απέναντι στον Ντιέγο Λόπεθ έχασε το κοντρόλ και είδε τον πορτιέρο της Ρεάλ να τον σταματάει. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 70′ για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή της Βασίλισσας. Ο εξαφανισμένος σε όλο το ματς Κριστιάνο έκανε το σουτ, ο Κουρτουά εκτίμησε λάθος την υποδοχή της μπάλας που στρώθηκε στον Μόντριτς, η βολίδα του οποίου έξυσε το οριζόντιο δοκάρι (ενδιάμεσα ο κάκιστος Μπενζεμά ήταν και πάλι αδρανής, όταν του ήρθε η μπάλα).

Σταδιακά, όσο πλησιάζαμε στο φινάλε, η Ρεάλ πήρε κάποια μέτρα παραπάνω και πίεσε. Τότε ήταν όμως που γλίτωσε από θαύμα το 2-0, όταν ο Κόκε (81′) με τρομερό φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν ένα πολύ επικίνδυνο ψαλιδάκι του Μοράτα (84′) που έβγαλε ο Κουρτουά, με τον πιτσιρικά να είναι πολύ πιο δραστήριος από τον Μπενζεμά στα λεπτά που αγωνίστηκε, καθώς στο 90′ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, στέλνοντας τη μπάλα στο πλάι των διχτύων.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι και να κάνουν -γιατί όχι- όνειρα για τίτλο. Οσο για την αντίπαλο της, πρέπει να… ψαχτεί, μιας και έχει κάνει κάποια άσχημα παιχνίδια και τώρα ηττήθηκε εντός έδρας για πρώτη φορά μετά από 34 ματς και το 1-3 από τη Μπαρτσελόνα τον Δεκέμβριο του 2011, μένοντας τώρα στο -5 από τις πλέον μισητές αντιπάλους της.

ΡΕΑΛ (4-2-3-1): Ντιέγο Λόπεθ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Αρμπελόα, Κοεντράο, Ιγιαραμέντι (46′ Μόντριτς), Κεντίρα, Ισκο (74′ Μοράτα), Ντι Μαρία (46′ Μπέιλ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (4-4-2): Κουρτουά, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά Τουράν (88′ Κριστιάν Ροδρίγκες), Ντιέγκο Κόστα (85′ Λέο Μπαπτιστάο), Βίγια (86′ Ραούλ Γκαρθία)

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ