Τρινκιέρι: Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι

Τρινκιέρι: Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι

 

«Για να γίνουμε αυτό που θέλουμε, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι», τόνισε ο Αντρέα Τρινκιέρι μετά την πρώτη ήττα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, από την Ιταλία.

«Ήταν ένα κακό παιχνίδι από πολλές απόψεις», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή της «επίσημης αγαπημένης», ο οποίος επισήμανε ότι: «Είχαμε λιγότερη ενέργεια και αντοχή. Στο τέλος, όταν παίζουμε ένα ματς με πολλές απομονώσεις, πολλά κρίνονται στο ένας με έναν. Πρέπει να σταματήσεις τον αντίπαλο στο ένας με έναν. Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά δεχτήκαμε πολλούς πόντους».

«Η ομάδα αγχώθηκε, καταφέραμε όμως να ισοφαρίσουμε και παρότι είχαμε το μομέντουμ η Ιταλία πέτυχε τους πόντους που χρειαζόταν και κέρδισε», συνέχισε ο Τρινκιέρι και υπογράμμισε ότι: «Σε μια ήττα βλέπεις πολλά πράγματα. Δεν έχω να κατηγορήσω τους παίκτες μου για τίποτα. Δεν περιμένω να τελειώσουμε το Ευρωμπάσκετ με καθαρό πουκάμισο. Θα το λερώσουμε με βρωμιά και αίμα. Αν θέλουμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι».

«Είχαμε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα πικ εν ρολ και έπαιζαν συνέχεια με σουτ», εξήγησε ο κόουτς της Εθνικής για την μη χρησιμοποίηση του Μπουρούση στο τελευταίο δεκάλεπτο και πρόσθεσε ότι: «Αποφάσισα να πάμε με μία ευέλικτη σύνθεση».

Ο Τρινικιέρι προανήγγειλε την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στην αυριανή (9/9, 3.30 μ.μ.) αναμέτρηση κόντρα στην Φινλανδία: «Μπορεί να παίξει. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Πιστεύω πως σε 14-16 ώρες θα μπορέσει να παίξει. Θα δούμε την τελευταία στιγμή».

«Δεν ήταν τόσο όμορφο», ήταν η σαφής απάντηση του Ιταλού προπονητή σε ερώτηση πως αισθάνθηκε, που βρέθηκε αντίπαλος της Εθνικής της πατρίδας του.

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ