ΒΙΝΤΕΟ-Παπανικολάου: Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι

ΒΙΝΤΕΟ-Παπανικολάου: Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι

Για τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα της Εθνικής μας ομάδας από την Ιταλία μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και στο ματς με τη Φινλανδία που ακολουθεί.

Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου:

«Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να παίξουμε δυνατά αυτό το παιχνίδι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Υπήρξαν διαστήματα που παλέψαμε και όποτε παίζαμε με καθαρό μυαλό και καλά στην άμυνα με συνοχή και αλληλοβοήθεια τότε στο πρώτο ημίχρονο πήραμε και κάποιες διαφορές. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τους δώσαμε την ευκαιρία να τρέξουν και να βάλουν κάποια μεγάλα σουτ, το οποίο τους αρέσει να κάνουν και επίσης δεν ήμασταν καθόλου καλοί στο ένας εναντίον ενός».

Για το ματς με τη Φινλανδία: «Το γεγονός ότι παίζουμε ξανά σε λιγότερες από 24 ώρες μας υποχρεώνει να αφήσουμε το σημερινό ματς στην άκρη. Στον αγώνα με τη Φινλανδία το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει για να περάσουμε στην επόμενη φάση, οπότε πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Είναι μια ομάδα πολύ επικίνδυνη, πολύ δεμένη μεταξύ της. Παίζουν ένα άναρχο μπάσκετ για τα δεδομένα τα δικά μας. Όμως αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού που τους αρέσει και έχουν επιλέξει να παίζουν, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουμε σε κάθε επίθεση που θα δοκιμάσουν».

Για την απουσία του Σπανούλη: «Το έχουμε πει πολλές φορές πως ο Βασίλης είναι παίκτης – κλειδί γι’ αυτή την ομάδα. Σίγουρα θα βοηθούσε πάρα πολύ όχι μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, γιατί θα έδινε ανάσες και στα παιδιά και θα βοηθούσε πολύ. Όμως έτσι είναι. Ο Βασίλης τώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση, ελπίζουμε ότι αύριο θα είναι μαζί μας αλλά δεν γίνεται να περιμένουμε από έναν παίκτη να φέρει την “άνοιξη” αν θέλεις να λέγεσαι καλή ομάδα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη βοήθεια που δίνει στην ομάδα ο Βασίλης».

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ