Ο Κ. Λαβρίνοβιτς ζωγράφισε σβάστικα

Ο Κ. Λαβρίνοβιτς ζωγράφισε σβάστικα

Το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας δεν φαίνεται να ξεκινά καλά για την Λιθουανία, καθώς ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς είπε δείξει την «δημιουργική» πλευρά του ζωγραφίζοντας μία σβάστικα.

Ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς κατά την αναχώρηση της Λιθουανίας για την Σλοβενία ζωγράφισε μία σβάστικα σε μία τσάντα και το… δημιούργημά του απαθανατίστηκε από το φωτογραφικό φακό και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων. Η λιθουανική ομοσπονδία τοποθετήθηκε άμεσα για τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Λαβρίνοβιτς, οι οποίες δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε από το υπουργείο εξωτερικών.

«Το υπουργείο εξωτερικό της Λιθουανίας είναι αντίθετο σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού, εθνικού ή οποιουδήποτε άλλου και καταδικάζει το γεγονός. Είναι σημαντικό που η λιθουανική ομοσπονδία τοποθετήθηκε άμεσα για το περιστατικό. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να «χτίσουμε» την  ευαισθητοποίηση του κόσμου και να αποτρέψουμε την δυσφήμιση της χώρας μας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Λιθουανίας, ενώ η ανακοίνωση της ομοσπονδίας τονίζει:

«Η λιθουανική ομοσπονδία μπάσκετ, είναι εναντίον σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού, εθνικού ή οποιουδήποτε άλλου και καταδικάζει το γεγονός. Όλα τα μέλη της λιθουανικής ομάδας μπάσκετ σέβονται τους ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων και των θρησκειών».

Ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς επιχείρησε πάντως να τα…. μαζέψει: «Σέβομαι τους ανθρώπους όλων εθνικοτήτων και όλων των θρησκειών. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Είμαι πολύ λυπημένος και απολογούμαι για την απρόσεκτη ενέργειά μου».

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ