Με «λάμψη» Σαμαρά, η Σέλτικ στους ομίλους

Με «λάμψη» Σαμαρά, η Σέλτικ στους ομίλους

Με τον Γιώργο Σαμαρά «καπετάνιο», η Σέλτικ κατάφερε να βγει από τη «φουρτούνα» που είχε μπει με την ήττα της στην Αστάνα με 2-0 και να φτάσει σε μεγάλη ανατροπή και πρόκριση στους ομίλους του Champions League, επικρατώντας 3-0 της Σαχτιόρ Καραγκάτι με γκολ στο 90’.

Ο Έλληνας άσος είχε σούπερ εμφάνιση -έδειξε… ζεστός και ενόψει των υποχρεώσεων της εθνικής μας- η οποία συνοδεύτηκε και από γκολ σε καθοριστικό σημείο, με το ματς να είναι συγκλονιστικό, με το πάθος και τη δύναμη να… ξεχειλίζουν.

Στο «Σέλτικ Παρκ» ο Γιώργος Σαμαράς τα έκανε όλα για τους «Κέλτες» (από τις πέντε φορές που βρέθηκαν να κυνηγούν ανατροπή εις βάρος τους 2-0, τα έχουν καταφέρει τις τέσσερις), που μπόρεσαν και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-2 από τον πρώτο αγώνα, νικώντας με 3-0 με γκολ στο 90’.

Ο Έλληνας άσος ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σ’ ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα του στην Ευρώπη.

Ο διεθνής επιθετικός σκόραρε, έτρεξε, πάσαρε, ταλαιπώρησε τους αντιπάλους τους σε ματς που έσπασαν… καρδιές και εκτός από τα τρία γκολ είχε δυο δοκάρια.

Η Σέλτικ πίεσε από το πρώτο λεπτό και προσπάθησε να σπάσει το τείχος των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έπαιζαν με διπλή άμυνα ζώνης και με πολλή δύναμη.

Στο 45’ πήρε τη μπάλα ο Σαμαράς, ο οποίος έκανε σλάλομ, την κατάλληλη στιγμή άφησε στον Κόμονς και ο τελευταίος με σουτ… οβίδα άνοιξε το σκορ. Στο 48’ σκόραρε ο Έλληνας άσος, ο οποίος μετά από δυνατό σουτ συμπαίκτη του κόλλησε την μπάλα στο αριστερό του πόδι μέσα στην περιοχή και αμαρκάριστος πέτυχε το 2-0.

Στη συνέχεια η γηπεδούχος είχε δοκάρι με τον Στόουκς στο 60’. Στο δοκάρι κατέληξε και η προσπάθεια του Χιζνιτσένκο στο 63’ για τη Σαχτιόρ, με τους Καζάκους να έχουν μεγάλη ευκαιρία και νωρίτερα. Όσο περνούσε όμως η ώρα, οι φιλοξενούμενοι… έκατσαν, δεν μπορούσα να ακολουθήσουν το ρυθμό της Σέλτικ, η οποία λυτρώθηκε στο 90’ με σουτ του Φόρεστ, μετά από επέλαση συμπαίκτη του.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ