Ντεμπούτο για Μαυρία και ανατροπή

Ντεμπούτο για Μαυρία και ανατροπή

Ντεμπούτο για τον Χάρη Μαυρία με τη φανέλα της Σάντερλαντ, που έκανε την ανατροπή και κέρδισε 4-2 την Μίλτον Κέινς Ντονς για τον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Βασικός ο Γιώργος Καραγκούνης, πρόκριση στα πέναλτι η Φούλαμ.

Μόνο εύκολη δεν ήταν η αποψινή βραδιά για ακρετές από τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ στον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Πρώτη όλων ήταν η Σάντερλαντ, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ο Χάρης Μαυρίας. Ο 19χρονος πρώην άσος του Παναθηναϊκού πέρασε στη θέση του Κάρλσον στο 65′, ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-2. Έτσι, βοήθησε τις «μαύρες γάτες» να κάνουν την ανατροπή και να φτάσουν στο τελικό 4-2 χάρη στα τέρματα των Άλτιντορ (78′), Γουίκαμ (87′, 89′) και Τζόνσον (90’+6′).

Βασικός ο «Κάρα», στα πέναλτι η Φούλαμ

Όσον αφορά τον έτερο Έλληνα της Πρέμιερ Λιγκ, Γιώργο Καραγκούνη, αγωνίστηκε βασικός με τη Φούλαμ, που αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπάρτον Άλμπιον, ομάδα τέταρτης κατηγορίας. Ο 36χρονος μέσος δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του, η οποία χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να προκριθεί στην επόμενη φάση, και στο 103′ αντικαταστάθηκε από τον Ρονταλέγκα.

Ο Τααράμπτ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 36′, ενώ ο Ντάιερ ισοφάρισε στο 85′ για τους γηπεδούχους για να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί έγινε η ανατροπή από τον Σίμες στο 102′, με τον Ρονταλέγκα να στέλνει το παιχνίδι στα πέναλτι με το δικό του γκολ στο 117′. Από την άσπρη βούλα οι «Cottagers» ήταν πιο εύστοχοι, με τον Στοκντέιλ να αποκρούει το πέναλτι του Έντουαρντς, και πήραν την πρόκριση με 4-5.

Τα βρήκαν… σκούρα και οι Λίβερπουλ, Χαλ

Σειρά πήραν οι Λίβερπουλ και Χάλ, που ξεπέρασαν στην παράταση τα εμπόδια των Νοτς Κάουντι και Λέιτον Όριεντ, αντίστοιχα. Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν μόλις στο 4′ με τον Στέρλινγκ, με τον Στάριντζ να διπλασιάζει τα τέρματά τους στο 29′ στο Άνφιλντ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή και με γκολ των Αρκουίν (62′), Κούμπες (85′) έφεραν το ματς στα ίσια.

Στον εξτρά χρόνο οι Στάριντζ (105′) και Χέντερσον (110′) «καθάρισαν» την πρόκριση. Όσο για τη Χαλ, έμεινε στο 0-0 στην κανονική διάρκεια με τη Λέιτον Όριεντ και στην παράτηση ο Φρίατ ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο 109′. Επίσης, αν και δε χρειάστηκε τον επιπλέον χρόνο, η Γουέστ Χαμ έκαμψε δύσκολα την αντίσταση της Τσέλτεναμ, την οποία κέρδισε με 2-1.

«Εξάρα» Νόριτς, αποκλεισμός για Κρίσταλ Πάλας

Από εκεί και πέρα, η Νόριτς δε δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μπάρι, την οποία φιλοδώρησε με «εξάρα» (6-3). Εύκολο έργο είχαν επίσης οι Γουέστ Μπρόμ (3-0 τη Νιούπορτ Κάουντι) και Σαουθάμπτον (1-5 την Μπάρνσλεϊ). Τέλος, μοναδική έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός της Κρίσταλ Πάλας, που ηττήθηκε με 2-1 από την Μπρίστολ Σίτι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ