Ανοιχτοί λογαριασμοί στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ανοιχτοί λογαριασμοί στο «Γ. Καραϊσκάκης»

 Η δεύτερη πράξη της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται την Κυριακή με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Ατρομήτο στο σπουδαιότερο ματς.

 

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Οι Ακρίτες έχουν το δικό τους ντέρμπι! Και όταν είναι τόσο κοντά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για το ψυχολογικό κομμάτι. Η Ξάνθη, όπως και να ‘χει, έχει μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη κόντρα στον Πανθρακικό. Η βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός – έστω κι αν χρειαζόταν υπέρβαση για να αποφευχθεί – δεν είναι καλά σημάδια για έναν προπονητή, ειδικά όταν εργάζεται στην ακριτική ομάδα. Ο Νίκος Καραγεωργίου γνωρίζει καλά ότι πρόκειται για έναν πάγκο που μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα και δε θέλει να αρχίσει να νιώθει τόσο σύντομα τα βολτ! Αντιθέτως, δε έχει λόγο να ανησυχεί ο Άκης Μάντζιος, καθώς η ομάδα του ξεκίνησε με θετικό αποτέλεσμα στη Λιβαδειά και πάει για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς χωρίς να έχει εκείνη την πίεση για θετικό αποτέλεσμα.

 

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 25/8, 19:15 (NS7)

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Πηγάδια

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ-Ξάνθη 3-0 / Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-2

ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,05 Χ: 3,25 2: 4,33

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κουκουλάκης, Σαραϊδάρης, Γεωργιάδης

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Δουμάνης (τιμωρ.), Μπαξεβανίδης (τιμωρ.), Ντιέ (τιμωρ.), Κομεσίδης (τραυμ.), Παΐτο (τραυμ.) – Ντιόγκο (τιμωρ.), Σαρακατσάνος (τραυμ.).

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν το λες… Με το Άρης-ΠΑΟΚ δεν θα το συνέκρινες… Αν, όμως, ρωτήσεις την τοπική κοινωνία, θα αντιληφθείς πως και αυτό το ντέρμπι έχει τη δική του ιδιαιτερότητα. Ξάνθη εναντίον Κομοτηνής και ακόμα και στα φιλικά οι δύο ομάδες έχουν λόγους να κοντράρονται. Η Skoda υποδέχεται τον Πανθρακικό, από τον οποίο δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην ιστορία των μεταξύ τους ντέρμπι. Σε σύνολο έξι αγώνων τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα και τρεις φορές έχει κερδίσει η ομάδα της Ξάνθης που είναι η… παλαιά στην Super League και έχει την εμπειρία. Ο νέος αντιθέτως απέναντι στην αντίπαλό του παθαίνει μπλακ άουτ, αφού σε αυτά τα έξι ματς έχει σκοράρει μόλις μία φορά!!

 

ΑΡΗΣ-ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

 

Πρόκειται για την πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων, όπως φυσικά ισχύει και στα περισσότερα ματς που θα δώσει η Καλλονή. Οι νεοφώτιστοι καταναγκαστικά θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από την έδρα τους και μετά το… Καραϊσκάκη (σ.σ. αφού έτσι έμοιαζε το ΟΑΚΑ), έχουν να πάρουν την κρυάδα ακόμα μιας σκληρής έδρας της Super League. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης θέλει να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστικός απ’ ό,τι στην πρεμιέρα κόντρα στον Απόλλωνα και να ξεκινήσει τη σεζόν, ξορκίζοντας το περυσινό φάντασμα με τις κακές εμφανίσεις στην έδρα του και τις μόλις έξι νίκες όλη τη χρονιά. Οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν τους πρώτους βαθμούς μακριά στην ιστορία τους στα μεγάλα σαλόνια και θέλουν να προσέξουν λίγο περισσότερο τις λεπτομέρειες που τους στέρησαν ένα μεγάλο αποτέλεσμα στην πρεμιέρα της σεζόν.

 

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 25/8, 19:15 (NS2)

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων-Άρης 2-1 / Καλλονή-Ολυμπιακός 0-1.

ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,05 Χ: 3,40 2: 4,25

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Θάνος, Κούλα Χασάν, Πασχάλης

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Αγκάνθο (τιμωρ.) – Κριπιντίρης (τραυμ.), Περόνε (τραυμ.).

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Έμεινε στον Άρη μόλις 1,5 χρόνο, ωστόσο έχει λόγους να θυμάται μόνο τα θετικά. Ο Γιόναν Γκαρσία επιστρέφει ως αντίπαλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μόνος του ξεκίνησε την ψυχολογική προετοιμασία ώστε να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά του. «Ο Άρης ήταν η ομάδα που με έφερε στην Ελλάδα και σίγουρα όταν βρεθώ απέναντι θα νιώσω περίεργα. Ωστόσο χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι ξανά πίσω και δη στην ομάδα της Καλλονής. Το κοινό του «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι σίγουρα ενθουσιώδες και φυσικά πάντα δίπλα στην ομάδα του Άρη. Είναι γνωστό ευρέως ότι είναι ένα από τα πλέον φανατικά βοηθώντας την ομάδα σε κάθε αγώνα», δήλωσε ο 30χρονος Ισπανός μέσος για την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη και μένει να δούμε με τις συναισθήματα τον θυμάται και ο κόσμος του Άρη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ

Το περυσινό θαύμα του ΠΑΣ δυστυχώς χάθηκε το καλοκαίρι και δεν κατάφερε να θερίσει ό,τι έσπειρε. Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου, όμως, δείχνει να ξεκίνησε τη χρονιά από εκεί που την άφησε. Εντυπωσιακός και συνάμα αποτελεσματικός, κατόρθωσε να πάρει ισοπαλία από τον Αστέρα στην Τρίπολη και υποδέχεται τον Απόλλωνα για να πάρει την πρώτη του νίκη στη σεζόν. Οι νεοφώτιστοι, όμως, επέστρεψαν στην μεγάλη κατηγορία φουριόζοι. Το καλοκαίρι έκαναν κινήσεις ουσίας, ενισχύθηκαν όπου υστερούσαν και φτιάχνουν ένα σύνολο ικανό για εκπλήξεις. Ξεκίνησαν ιδανικά το πρωτάθλημα με τη νίκη επί του Άρη και δε θα ταξιδέψουν στα Γιάννινα για να πέσουν αμαχητί. Η τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων ήταν το 2005 με τον ΠΑΣ να κερδίζει 3-0 για το κύπελλο, ενώ τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι σε ματς πρωταθλήματος ήταν το 2001 για τη Β’ Εθνική με τους Γιαννιώτες να επικρατούν 1-0.

 

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 25/8, 19:15 (NS4)

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Ζωσιμάδων

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-3. / Απόλλων-Άρης 2-1. ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,10 Χ: 3,30 2: 4,10

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Αρετόπουλος, Γκάγκας, Κουρομπίλια

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Βισέντο (τιμωρ.) – Παπαζαχαρίας (τιμωρ.), Κανακούδης (τραυμ.), Μπάρκογλου (τιμωρ.), Ζουέλα (τιμωρ.).

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε… Μπορεί το κεντρικό θέμα της προαναγγελίας να είναι οι τηλεοπτικές επαναλήψεις, ωστόσο αυτό μοιάζει βγαλμένο από τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης και από το «λεπτό προς λεπτό», που κάποτε έπιανε τον παλμό της Α’ Εθνικής. Έχουν περάσει 22 χρόνια από την τελευταία φορά που ο ΠΑΣ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας. 2-2 ήταν το αποτέλεσμα στις 10 Μαρτίου του 1991 με σκόρερ τους Ζώη και Παπαχρήστου για τους γηπεδούχους και Καρασαββίδη και Κολιτσιδάκη για τον Απόλλωνα. Ένα ματς με μεγάλη προϊστορία για την Α’ Εθνική αναβιώνει και παίρνει τη δική του ξεχωριστή θέση στην αγωνιστική.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αν πρώτο μέλημα ήταν το στοίχημα, τότε βάσει των αποτελεσμάτων της πρεμιέρας πηγαίναμε για αγώνα… πόλο και φουλ over. Η άμυνα δεν μοιάζει να είναι προτεραιότητα για τον Πλατανιά και τον Αστέρα Τρίπολης, στα δύο ματς των οποίων στην πρώτη αγωνιστική σημειώθηκαν συνολικά δέκα γκολ! Τόσο οι Κρητικοί, όσο και οι Αρκάδες δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν στα εκτός έδρας ματς που είχαν και θα προσπαθήσουν τώρα να ρεφάρουν. Η προϊστορία επίσης θέλει να σημειώνονται αρκετά γκολ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, με τον Αστέρα να έχει το απόλυτο τέσσερα στα τέσσερα από την περυσινή σεζόν, στην οποία αναμετρήθηκαν σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Οι Αρκάδες, μάλιστα, έχουν σκοράρει δέκα γκολ έναντι τριών του Πλατανιά.

 

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 25/8, 19:15 (NS3)

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Περιβολίων

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πλατανιάς-Βέροια 2-2. / Αστέρας-ΠΑΣ 3-3.

ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,88 Χ: 3,10 2: 2,80

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Μάνταλος, Θανασακούδης, Δημόπουλος

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Ζουμπουλάκης (τραυμ.) – Πλήρης ο Αστέρας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: –

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Όταν το καλοκαίρι είναι μακρύ, κάπως πρέπει να βρεις τρόπο να το περάσεις. Στον Ολυμπιακό χωρίς επίσημα παιχνίδια, τρώγονται με τα ρούχα τους από τα φιλικά, με αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος να υπάρχει γιούχα και στη δεύτερη αγωνιστική, ουδείς να γνωρίζει πως μπορεί να αντιδράσει ο κόσμος στο Καραϊσκάκη. Στραβά φαίνεται να αρμενίζει και ο Ατρόμητος, που στην πρεμιέρα δεν κατόρθωσε να κερδίσει τον Εργοτέλη και στα προκριματικά του Europa League γνώρισε την καταδικαστική ήττα με 3-1 από την Άλκμααρ μέσα στο Περιστέρι. Το ιδανικό σενάριο για την ομάδα του Περιστερίου είναι να επαναλάβει το περυσινό θαύμα με τη νίκη 3-2 που πήρε στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό είναι να ξεχάσει την περυσινή εξαίρεση και να επιστρέψει στον κανόνα, που ήταν οι έξι νίκες σε ισάριθμα ματς με τέρματα 14-2.

 

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 25/8, 21:30 (NS1)

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καραϊσκάκης»

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλλονή-Ολυμπιακός 0-1. / Ατρόμητος-Εργοτέλης 2-2.

ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,29 Χ: 6,00 2: 13,00

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Σπάθας, Καρατζίκας, Γρεβένης

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Παπαδόπουλος (τραυμ.) – Ιγκλέσιας (τιμωρ.)

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Μπορεί ο πρώτος που δε θα προλάβει την παρέλαση να είναι και εκείνος για τον οποίο θα έμπαιναν τα λιγότερα στοιχήματα; Λογικά όχι. Η καρέκλα του Μίτσελ τρίζει σε βαθμό που μέχρι και ο ίδιος την ακούει, όμως το μόνο που χρειάζεται για να πάρει παράταση η καριέρα του στον Ολυμπιακό είναι μια καλή εμφάνιση κι ένα θετικό αποτέλεσμα. Το τελευταία, βέβαια, μετά και το περυσινό παράδειγμα του Ζαρντίμ δεν του παρέχει ασφάλεια, ωστόσο καθιστά πιο δύσκολη την απομάκρυνσή του. Ο Ισπανός φαίνεται να μετράει μέρες στον Ολυμπιακό εξαιτίας κυρίως των εμφανίσεων στα φιλικά παιχνίδια και αν τυχόν την Κυριακή ο Ατρόμητος κάνει την έκπληξη, τότε ταυτόχρονα μπορούμε να πάρουμε ως δεδομένο ότι θα είναι το τελευταίο του ματς στο Καραϊσκάκη.

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ