Χρόνια πολλά Τζιμπρίλ

Χρόνια πολλά Τζιμπρίλ 

Ο Τζιμπρίλ Αρρούν Σισέ, γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1981, στην Αρλ και έχει καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού. 

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ηλικία των 11, στη Νίμ. Μετέπειτα αποκτήθηκε από την Οσέρ για την ομάδα νέων αλλά δεν άργησε πολύ να παίξει και στην ανδρική ομάδα (1998). Μετά από 6 χρόνια στην Οσέρ, μεταπήδησε στη Λίβερπουλ. Η περίοδός του στο Λίβερπουλ τον καθιέρωσε ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα επιθετικών στον κόσμο. Αν και τραυματισμοί τον κράτησαν μακρυά από μεγάλη εξέλιξη, πρόλαβε να αγωνιστεί σε 49 ματς και να σκοράρει 11 γκολ. Στη συνέχεια, δόθηκε ως δανεικός στην Μαρσέιγ, στην οποία και παρέμεινε ως κανονική μεταγραφή, έως ότου δοθεί δανεικός στη Σάντερλαντ, το 2008.

Από το καλοκαίρι του 2009 ανήκει στον Παναθηναϊκό, με μεταγραφή που του απέφερε κοντά στα 2.5 εκ. ευρώ τον χρόνο. Σε 28 παιχνίδια της superleague πέτυχε 23 γκολ[1] αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος για το 2009-10. Επίσης σημείωσε 5 τέρματα στην διοργάνωση του europa league, δηλαδή συνολικά 29 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και ψηφίστηκε ο MVP της Σουπερλιγκ για τη σεζόν 2009-2010. Την επόμενη χρονιά του (2010-2011) στην Ελλάδα, στην κορυφαία κατηγορία πετυχαίνει 20 γκολ σε 27 εμφανίσεις του με το “τριφύλλι”, στο κύπελλο 2 τέρματα σε 4 εμφανίσεις, ενώ στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα καταφέρει να σκοράρει σε καμία από τις 6 συμμετοχές του ίδιου αλλά και της ομάδας στους ομίλους της διοργάνωσης.

Στις 13 Ιουλίου του 2011, ολοκληρώθηκε η μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στην ιταλική Λάτσιο, μετά από πολλές μέρες διαπραγματεύσεων του παίκτη με την νέα του ομάδα. Το κόστος της μεταγραφής του έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ίδιος θα λαμβάνει 2,1 εκατ. το χρόνο. Χωρίς να καταφέρει να προσφέρει τα αναμενόμενα στην ομάδα, έχοντας ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στους αγώνες του Ιταλικού πρωταθλήματος, τον Ιανουάριο του 2012 αποχώρησε από την ομάδα της Ρώμης για την Αγγλική Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Το κόστος της μεταγραφής του δεν έγινε γνωστό ενώ το συμβόλαιο που υπέγραψε ήταν διάρκειας 2,5 ετών.

 

 Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: el.wikipedia.org

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ