Πρόκριση με 2-1 για την Ξάνθη

Πρόκριση με 2-1 για την Ξάνθη

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο, η Ξάνθη πήρε την πρόκριση στο Μπέλφαστ κόντρα στη Λίνφιλντ, επικρατώντας στην παράταση με 2-1. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε καθοριστικό ρόλο και κράτησε την ομάδα του ακόμα και όταν αυτή έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Στον επόμενο γύρο του Europa League η ακριτική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Σταντάρ Λιέγης, που επικράτησε για δεύτερη φορά με 3-1 της Ρέικιαβικ. Πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια την 1η Αυγούστου και το δεύτερο στο Βέλγιο στις 8 Αυγούστου.

Η Λίνφιλντ είχε γενικότερα την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο τις ευκαιρίες τις είχε η Ξάνθη. Η πρώτη σημαντική ήταν στο 22’ με τον Μαρίν και τον Τάφι να αποκρούει ενστικτωδώς. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Ο Μαρσελίνιο με ατομική προσπάθεια από την αριστερή πλευρά κατάφερε να νικήσει το προσωπικό του αντίπαλο και τον τερματοφύλακα και να γράψει το 1-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η Λίνφιλντ απάντησε δέκα λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Τόμπσον που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη. Λίγο πριν το ημίχρονο ήρθε η «παγωμάρα» για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, καθώς αποβλήθηκε ο Φλίσκας για επικίνδυνο μαρκάρισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε σε παρόμοιους ρυθμούς με τη Λίνφιλντ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά να μην τα καταφέρνει. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Εκεί οι γηπεδούχοι, στο 98ο λεπτό, κατάφεραν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι με το ωραίο γυριστό σουτ του Γκολτ. Η Ξάνθη όμως δεν τα παράτησε, στο 105’ ο Ντιέ εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Τάφι να αποκρούει με δυσκολία. Στη συνέχεια της φάσης, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Μαρσελίνιο που με σουτ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Λίνφιλντ, παγώνοντας το Γουίντσορ Παρκ.

ΠΗΓΗ: pamespοrts.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ