Ποιος ποδοσφαιριστής πήρε… αύξηση 1900%;

Ποιος ποδοσφαιριστής πήρε… αύξηση 1900%;

Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα για το εξωτερικό και αύξησε τις απολαβές του, κατά 1900%! Ποιός είναι;

Δεν είναι άλλος από τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης, Γιούρι Λοντίγκιν. Ο Λοντίγκιν μπήκε στο… κάδρο της Super League την περίοδο που μας πέρασε (τη σεζόν 2011-12 είχε μόλις μία συμμετοχή) και προσπαθούσε να κρατήσει ανέπαφα τα δίκτυα της Ξάνθης, με ετήσιες απολαβές 20.000 ευρώ. Οι εμφανίσεις του ήταν κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρες και γι’ αυτό σχετικά γρήγορα χτύπησε… ταβάνι με την κλήση του από τον Φερνάντο Σάντος στην εθνική μας ομάδα.

Το όνομά του έγινε γνωστό στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά η ομάδα που τον ήθελε πραγματικά τον απέκτησε. Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης τον τσέκαρε με δύο διαφορετικούς ανθρώπους στη διάρκεια της χρονιάς και η μεταγραφή του έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες. Η Ξάνθη, άλλωστε, δεν μπορούσε να πει «όχι» στην πρόταση που της κατέθεσαν οι Ρώσοι, ενώ ο ποδοσφαιριστής είδε τις αποδοχές του να απογειώνονται. Από τις 20.000 ευρώ, η Ζενίτ θα του δίνει 400.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή η αύξηση είναι 2.000%!

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 23χρονος τερματοφύλακα είναι τριετές και συνολικά θα εισπράξει 1,2 εκατ. ευρώ. Χρήματα που στη Super League δεν πρόκειται να έπαιρνε ακόμα κι αν πήγαινε στον Ολυμπιακό.

Πηγή: sentragoal.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ