Πρωταθλήτρια η Ρεάλ Μαδρίτης

Πρωταθλήτρια η Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετά από έξι χρόνια επέστρεψε στον θρόνο της πρωταθλήτριας, μετά τη νίκη της απέναντι στην Μπαρτσελόνα με 79-71.

Με ένα εντυπωσιακό σερί 10-0 ξεκίνησε το ματς η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά σύντομα η Μπαρτσελόνα μπήκε στον ρυθμό του παιχνιδιού και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα μόλις δύο πόντων 20-18. Ισορροπημένη ήταν και η δεύτερη περίοδος ανάμεσα στις δύο ομάδες, μέχρι το 17ο λεπτό με το σκορ να είναι 31-32.

Μέχρι την συμπλήρωση όμως του δεκαλέπτου οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο έτρεξαν ένα σερί 10-0 και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά εννέα πόντων (41-32). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο δεν μπορούσε να προσφέρει πολλά στην ομάδα του, ανέβασαν τον πήχη της διαφοράς στους 14 πόντους (50-36) στο 25ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, κλείνοντας την ψαλίδα έως το τέλος της περιόδου (55-48).Στην τελευταία περίοδο η Ρεάλ συνέχιζε να ελέγχει τον ρυθμό και δύο λεπτά πριν από το τέλος του ματς ήταν μπροστά με 71-60. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα, αλλά τελικά η Ρεάλ επικράτησε με 79-71. Οι Μαδριλένιοι έκαναν το 3-2 στη σειρά και κατέκτησαν το πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια.

Πρώτος σκόρερ της Ρεάλ ήταν ο Ρούντι Φερνάντεθ με 15 πόντους. Εξίσου σημαντική συμβολή στη νίκη της «βασίλισσας» είχαν οι Φελίπε Ρέγιες με 14 πόντους και Τρέμε Ντάρντεν με 13 πόντους. Οι Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Τζο Ινγκλις έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, αλλά οι 25 και 23 πόντοι που πέτυχαν αντίστοιχα δεν ήταν αρκετοί για την Μπαρτσελόνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ