Κορυφαίος ο Παπασταθόπουλος

Κορυφαίος ο Παπασταθόπουλος

 

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν ο κορυφαίος Έλληνας του εξωτερικού για την σεζόν που μας πέρασε. Ο Έλληνας αμυντικός βρέθηκε στην πρώτη θέση του συστήματος αξιολόγησης της UEFA και της FIFA.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ πλέον, βρέθηκε στην πρώτη θέση του συστήματος αξιολόγησης “Castrol Edge Index” το οποίο χρησιμοποιούν η UEFA και η FIFA. Το συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εντοπίζει όλα τα στατιστικά στοιχεία ενός ποδοσφαιριστή και υπολογίζει την σημασία που έχει η απόδοση του κάθε ποδοσφαιριστή στην ομάδα όπου αγωνίζεται.

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται στα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, το αγγλικό, το ισπανικό, το ιταλικό, το γερμανικό και το γαλλικό. Ο Παπασταθόπουλος ήταν από τους λίγους που διακρίθηκαν την φετινή σεζόν στην Βέρντερ και το σύστημα τον ανέδειξε τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό συγκεντρώνοντας 561 πόντους. 

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Κονέ της Μπολόνια που συγκέντρωσε 554 βαθμούς, με τον Μαλεζά στην τρίτη θέση με 469 βαθμούς. 

 

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ