Δώνης: Θα μου κάνει καλό η αποχή

Δώνης: Θα μου κάνει καλό η αποχή

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δώνης έλαβε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της φετινής Σούπερ Λίγκας με ποσοστό 69,19%, ξεπερνώντας σε ψήφους τους Γιάννη Χριστόπουλο (25,66%) και Σάκη Τσιώλη (5,15%).

Λίγο μετά την παραλαβή του βραβείου ο Γιώργος Δώνης έδωσε μία απολαυστική συνέντευξη:

«Είμαι ευχαριστημένος και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Πρέπει να ευχαριστήσω και τους παίκτες του ΠΑΟΚ, γιατί είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία από την αρχή της σεζόν. Επίσης πρέπει να ευχαριστήσω και τον υγιή κόσμο του συλλόγου. Γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να δουν το ποδόσφαιρο να πηγαίνει μπροστά. Αφιερώνω το βραβείο στους δύο γιους μου. Πρέπει να πάρουν ένα μάθημα πως το άθλημα έχει δύσκολες στιγμές, αλλά ταυτόχρονα κι όμορφες».

«Πάντα δίνουμε σημασία στους λίγους και στα αρνητικά. Το θέμα είναι να μην τους δίνουμε δύναμη. Το προπονητικό τιμ που ήμασταν σε μια ομάδα με μικρότερο μπάτζετ από πέρσι κατάφερε να βγει δεύτερη στο πρωτάθλημα για δεύτερη φορά μέσα σε 15 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ πήγε ως πρώτος στα πλέι οφ και έπαιξε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερα πράγματα, αλλά δεν είναι έτσι εύκολο. Αν συνυπολογίσουμε και το πώς ξεκινήσαμε».

«Ο δρόμος του προπονητή είναι μοναχικός και σκληρός. Σίγουρα στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση προκύπτει από τους παίκτες ενός προπονητή. Αισθάνομαι πολύ καλά μέσα μου και θεωρώ πως προσπαθήσαμε όλοι για το καλύτερο στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να πετύχουν το στόχο που τους απέμεινε και να βγει η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ».

«Η απομάκρυνσή μου από τον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι ένα γεγονός που με στεναχωρεί πολύ. Όταν θες να χωρίσεις με έναν προπονητή, τότε πρέπει να το κάνεις σαν φίλος. Νομίζω πως έγιναν λάθη, όμως δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω. Ελπίζω να βρεθεί μια δίκαιη λύση, αυτά δηλαδή που έχουμε συμφωνήσει, προτού πάμε στα δικαστήρια για να μην υπάρχει αντιπαράθεση. Όσοι δύσκολο κι αν είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα ήθελα να φύγω με αυτό τον τρόπο από την ομάδα».

Το κριτήριο του κόσμου είναι πάντα διαφορετικό. Και πολλές φορές αλάθητο. Θεωρώ πως είχαμε ιστορίες καθημερινής τρέλας και είναι δύσκολο για τον καθένα να δουλεύει υπό αυτές τις συνθήκες. Απαιτείται ηρεμία στην ομάδα κι αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι και δική μου επιτυχία. Χρειάζεται ηρεμία γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και δικαιούται να πετύχει το στόχο του.

«Το σημαντικό είναι πως στελεχώνεις μια ομάδα. Θεωρώ πως στον ΠΑΟΚ φέτος ήταν ένα μεταβατικό στάδιο. Ξεκινήσαμε με διαφοροποιήσεις, με μειωμένο ρόστερ και με τον νέο ιδιοκτήτη ανέβηκαν οι προσδοκίες, χωρίς να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Δεν κρατώ καμιά κακία, κανένα παράπονο. Το μόνο που με πείραξε είναι αυτά που πέρασαν οι συγγενείς μου. Ήταν –βέβαια- μια εμπειρία με τα καλά και τα κακά της και θα τα αξιολογήσω όλα για το μέλλον μου».

«Ζηλεύω τους Έλληνες προπονητές στο μπάσκετ. Ο κύκλος και το σύστημα εκεί δουλεύει διαφορετικά. Παράγουμε και έχουμε σωστή τακτική. Δεν σημαίνει πως στο μπάσκετ τα παιδιά είναι πιο έξυπνα. Απλά ξέρουν πώς να το δουλέψουν σωστά».

«Το σημαντικό είναι παρότι πως η δουλειά στον ΠΑΟΚ έχει υποτιμηθεί, έξω το βλέπουν ως κάτι σημαντικό. Όσον αφορά το βιογραφικό, μου ‘χει κάνει καλό η δουλειά μου στον ΠΑΟΚ. Φαίνεται ήδη από κάποια πράγματα που έχω. Μια αποχή 1-2 χρόνων από το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μου κάνει καλό».

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ