Μπαρτζώκας:Ακόμη πιο γλυκό έτσι όπως έγινε

Μπαρτζώκας:Ακόμη πιο γλυκό έτσι όπως έγινε

«Έτσι όπως ήρθε η πρόκριση, η επιτυχία είναι ακόμη πιο γλυκιά», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας με την νίκη του Ολυμπιακού στον πέμπτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με αντίπαλο την Αναντολού Εφές.

«Ήταν ένα ματς με έντονο συναισθήματα, όπως αναμενόταν», ήταν τα πρώτα λόγια του κόουτς των «ερυθρολεύκων», ο οποίος στην συνέχεια επισήμανε: «Η Εφές μετά τις δύο νίκες και όπως κέρδισε τον τέταρτο αγώνα έδιωξε την πίεση και το άγχος και για αυτό άρχισε έτσι το ματς. Ο τρόπος για να νικήσουμε ήταν να δείξουμε επιμονή, χαρακτήρα και προσήλωση στον στόχο μας. Ότι έγινε στο τέταρτο ματς ήταν κάτι σαν θαύμα. Στεναχωρηθήκαμε πολύ. Θέλαμε να παίξουμε την επόμενη ημέρα, εάν ήταν δυνατόν. Θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα. Η επιτυχία είναι πιο γλυκιά έτσι όπως έγινε τελικά η πρόκριση, διότι το πανηγυρίσαμε με τον κόσμο μας και όχι στην Κωνσταντινούπολη».

«Ο Ολυμπιακός προκρίνεται για τέταρτη φορά σε Φάιναλ Φορ τα τελευταία πέντε χρόνια και αυτό δείχνει πόσο μεγάλος σύλλογος είναι», σχολίασε ο Μπαρτζώκας. «Τα συγχαρητήρια αξίζουν οι παίκτες, οι πρόεδροι και οι συνεργάτες μου, γιατί κάναμε δουλειά οκτώ μηνών, για να φτάσουμε έως εδώ. Ο νέος τρόπος διεξαγωγής της Ευρωλίγκας είναι πιο δίκαιος και θεωρώ ότι οι τέσσερις ομάδες, που προκρίθηκαν ήταν οι πραγματικά καλύτερες. Σήμερα θα γιορτάσουμε το κατόρθωμα μας και από αύριο θα σκεφτούμε το Φάιναλ Φορ. Οι πρωταγωνιστές σήμερα είναι οι παίκτες και οι πρόεδροι και εκείνοι αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια».

Σε ερώτηση πώς ένιωσε μετά το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ 15 πόντους, ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» απάντησε ότι: «Πρώτα από όλα μπήκαμε στο ημίχρονο με διαφορά οκτώ πόντων. Η Εφές μας έδινε προκλητικά τα σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Τα ποσοστά μας ήταν πολύ κακά. Εάν έβλεπες ψύχραιμα τον αγώνα περίμενες ότι θα βελτιωθούν. Μείναμε ήρεμοι στην ανάπαυλα, συζητήσαμε και περιμέναμε ότι θα επιστρέψουμε στο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο τα πόδια μας ήταν σαν τσιμέντο. Στο τρίτο δεκάλεπτο ισοφαρίσαμε και τονώθηκε η αυτοπεποίθηση μας. Παρότι παίκτες βρέθηκαν σε κακή μέρα, πέτυχαν μεγάλα σουτ και αυτό δείχνει τον χαρακτήρα τους. Οι Λο, Πρίντεζης και Περπέρογλου πέτυχαν μεγάλα καλάθια, παρότι ήταν κακοί στο υπόλοιπο διάστημα. Ο Σπανούλης ήταν ο ηγέτης μας, ενώ ο Άντιτς πέτυχε ένα κρίσιμο τρίποντο. Έχουμε παίκτες με χαρακτήρα και αυτό, που χρειάζονται είναι αυτοπεποίθηση στα δύσκολα».

«Η μιζέρια είναι ψυχικό μέγεθος»

«Το “πρέπει” στον αθλητισμό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο, που πρέπει να περάσεις», παρατήρησε ακόμη ο Μπαρτζώκας. «Εάν είσαι πρωταθλητής είναι το μεγαλύτερο κίνητρο. Και ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής. Είχαμε πίεση όχι μόνο από τους αντιπάλους, όλοι ήθελαν να κερδίσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και από ανθρώπους στην Ελλάδα, που έψαχναν να βρουν κάτι στραβό. Ήταν λίγοι αυτοί και αυτό που θέλω να τους πω είναι ότι η μιζέρια δεν είναι οικονομικό μέγεθος, αλλά ψυχικό».

«Μυστικά δεν υπάρχουν», είπε ακόμη ο προπονητής του Ολυμπιακού. «Η ομάδα έχει έναν πολύ καλό «κορμό», με το ελληνικό στοιχείο να κυριαρχεί, και παίκτες, που έχουν ομαδικό πνεύμα. Η απουσία του Μάντζαρη ήταν ανυπέρβλητο εμπόδιο, όπως και του Μαυροειδή στην συνέχεια. Όλοι οι υπόλοιποι δώσανε το κάτι παραπάνω και την ψυχή τους για να πετύχουμε».

«Ευχαριστώ τους Αγγελόπουλους»

«Θα ήθελα να πω ότι όσο με πειράζει να λένε πως είμαι άσχετος μετά από ήττες, τόσο με ενοχλεί να μου λένε ότι έκανα φοβερή διαχείριση μετά από νίκες», είπε ακόμη ο Μπαρτζώκας. «Θέλω να μείνουμε σε ότι έκανε όλη η ομάδα όλη την χρονιά. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές». «Ευχαριστώ τους Αγγελόπουλους, που έζησα αυτές τις στιγμές», υπογράμμισε ο κόουτς της ομάδας του Πειραιά.

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που θέλουμε»

«Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που θέλαμε και ήμαστε υπερήφανοι για την ομάδα, που έχουμε φτιάξει», τόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος μετά την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου.

Οι ιδιοκτήτες των «ερυθρολεύκων» μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα και ήταν φανερά χαρούμενοι. «Συγχαρητήρια στην ομάδα και στον κόσμο», ήταν τα πρώτα λόγια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, προέδρου του Ολυμπιακού «Ήταν τρομερή βραδιά η αποψινή», συνέχισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Προσωπικά είχα τρομερό άγχος μέχρι τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου», εξομολογήθηκε ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων». «Συγχαρητήρια στον κόουτς». «Ήμαστε στο Φάιναλ Φορ, δεν έχουμε άγχος, η ΤΣΣΚΑ έχει το άγχος», επισήμανε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

«Πρόκειται για τεράστιο επίτευγμα», είπε για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Φάιναλ Φορ ο Γιώργος Αγγελόπουλος και υπογράμμισε ότι: «Στα τελευταία 5 χρόνια έχουμε πάει τέσσερις φορές στο Φάιναλ Φορ. Ο τρόπος, που πήγαμε φέτος μας κάνει ακόμη πιο ευχαριστημένους. Είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα, που έχουμε φτιάξει. Ο κόουτς έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία. Άκουσε πολλά και ίσως από ήττες να φτιάξαμε χαρακτήρα. Πήγαμε σε πολλά γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης και αποθεώθηκε ο Ολυμπιακός. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, που θέλουμε και ήμαστε υπερήφανοι».

Σε ερώτηση εάν θα ταξιδέψει στην Βοστώνη για το γούρι πριν το Φάιναλ Φορ του Λονδίνου, ο Γιώργος Αγγελόπουλος απάντησε ότι: «Θα πάω στην Βοστώνη για γούρι. Το είχαμε συζητήσει με τον κόουτς στην Κωνσταντινούπολη».

«Σε σχέση με την περασμένη σεζόν, υπήρχε «κορμός», που εμπλουτίστηκε με αξιόλογους παίκτες, όπως ο Περπέρογλου, που έδειξε γιατί τον πήραμε σήμερα», σχολίασε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι: «Έχουμε έναν ημιτελικό τώρα, με τον οποίο θα ασχοληθούμε, αφού πουλήσουμε τα εισιτήρια».

«Η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ είναι ισάξια με εκείνη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, αν όχι πιο δύσκολη», παρατήρησε ο Γιώργος Αγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι: «Πέρυσι δεν μας περίμενε κανείς».

Σε ερώτηση σχετική με την ανταπόκριση του κόσμου, σε σχέση με την περασμένη σεζόν, που είχε εκφράσει παράπονα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος απάντησε ότι: «Ο Ολυμπιακός έχει πουλήσει 1.500 εισιτήρια από το ίντερνετ. Ο ελληνισμός του Λονδίνου περιμένει τον πρωταθλητή Ευρώπης. Θα πάμε στο Λονδίνο για το ευχαριστηθούμε».

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ