NY Times: Αφιέρωμα στον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς

NY Times: Αφιέρωμα στον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς 

Αφιέρωμα στον Βλάντο Γιάνκοβιτς, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από τη μέρα που ο πατέρας του Μπόμπαν έμεινε παράλυτος, φιλοξενούν οι New York Times. Ήρθαν στην Ελλάδα, στη Νέα Σμύρνη, μίλησαν με τον Βλάντο και τον φωτογράφισαν στο γήπεδο. Εκεί που ακόμα κρέμεται η αφίσα του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς. “Οι φίλοι του Πανιωνίου τραγουδούν ακόμα για τον Μπόμπαν σε κάθε παιχνίδι”, γράφει η εφημερίδα. 

Ο Βλαδίμηρος ήταν τριών ετών στις 28 Απριλίου του 1993, όταν ο πατέρας του, σε ένα παιχνίδι πλέι-οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό, έξαλλος για το ότι τον χρέωσαν με επιθετικό φάουλ, έπεσε με το κεφάλι πάνω στη μπασκέτα. Ήταν 29 χρονών. Η ζημιά που υπέστη στο νωτιαίο μυελό αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη. Δεν περπάτησε ποτέ ξανά. Πέθανε το 2006. Από καρδιακή προσβολή πάνω σε ένα πλοίο με προορισμό τη Ρόδο. Ήταν 42 χρονών. 

εΕ’ΕΒΝΑ

Ο Βλάντο είναι 23 ετών και αγωνίζεται στον Πανιώνιο. “Οι φίλοι μου λένε να μη φύγω. Λένε, αυτή είναι η ομάδα σου, αυτή είναι η ομάδα του πατέρα σου”, δηλώνει στην εφημερίδα όταν ερωτάται για το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων. Μα θα φύγει. “Κάθε αντίο, ειδικά αυτό στην οικογένειά σου, είναι πολύ δύσκολο”, λέει. 

 

Θυμηθείτε τη συγκλονιστική στιγμή του τραυματισμού του Μπόμπαν: 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ