Δέκα…εντολές για το «αύριο» της ΑΕΚ

Δέκα…εντολές για το «αύριο» της ΑΕΚ

Η εφετινή ΑΕΚ πέφτει κυρίως γιατί ήταν μια ομάδα περιορισμένων αγωνιστικών δυνατοτήτων και γιατί το DNA της δεν ξέρει τι θα πει «σωτηρία». Η ΑΕΚ είναι δομημένη για να πρωταγωνιστεί και να μάχεται για τίτλους και όχι για να παλεύει για να μείνει στην κατηγορία.

Αυτά και άλλα πολλά θα τα βρει όμως, ο ιστορικός του μέλλοντος. Ιδού δέκα πράγματα για την επόμενη ημέρα στην ΑΕΚ:

 

1.Η ΑΕΚ θα κάνει… έγκλημα αν αποφασίσει να αγωνιστεί στη Football League. Θα πρέπει να μην καταβάλει εγγυητική και να υποβιβαστεί στη Football League 2. Έτσι θα γίνει ερασιτεχνικό σωματείο, θα σβηστούν τα χρέη της ΠΑΕ και θα την ακολουθούν μόνο τα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές.

 

2.Αυτό δεν σημαίνει ότι γλιτώνουν τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία σύμφωνα με το νόμο θα έχουν σοβαρές περιπέτειες για τα χρήματα που διαχειρίστηκαν. Αντίθετα, δεν παθαίνουν το παραμικρό οι μέτοχοι της εταιρείας. Απλά χάνουν τις μετοχές τους.

 

3.Σύμφωνα με το νόμο, η διαδικασία εκκαθάρισης για τις ΠΑΕ διαρκεί μόλις τρεις μήνες. Κι αυτό ο νομοθέτης το προέβλεψε με νόμο του 2013 μόνο και μόνο για να δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να είναι έτοιμες να πάρουν μέρος σε ένα άλλο πρωτάθλημα στη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

4.Μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και εκποιηθούν τα όποια περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ πρώτα θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις στο δημόσιο και στη συνέχεια οι υπάλληλοι της εταιρείας.

 

5.Αν η ΑΕΚ σκεφτεί να προχωρήσει σε συγχώνευση με άλλη ΠΑΕ για να κερδίσει μία ή και δύο κατηγορίες, θα πρέπει να έχει στο μυαλό της την περίπτωση της συγχώνευσης Αιγάλεω-Ηλυσιακού. Εκεί κρίθηκε σε επίπεδο Αρείου Πάγου ότι δεν φτάνει να συμφωνήσουν δύο ΠΑΕ για μία συγχώνευση, αλλά πρωτίστως τα δύο ερασιτεχνικά σωματεία από τα οποία προήλθαν οι ΠΑΕ. Δηλαδή, η ερασιτεχνική ΑΕΚ με το οποιοδήποτε άλλο σωματείο που έχει δώσει όνομά του σε όποια ΠΑΕ έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Football League ή την Σούπερ Λίγκα.

 

6.Για να προκύψει όμως, η προαναφερόμενη συμφωνία θα πρέπει το νέο αφεντικό της αυριανής ΑΕΚ να έχει φροντίσει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ερασιτέχνη. Πλέον δεν υπάρχουν μετοχές, ούτε και μεγαλομέτοχοι. Στον ερασιτέχνη για τις αποφάσεις ψηφίζουν τα μέλη. Άρα για να προχωρήσει σωστά το όποιο σχέδιο πρέπει ο νέος επενδυτής, είτε λέγεται Μελισσανίδης, είτε Παππάς, είτε Βιντιάδης, οφείλει να αποκτήσει τον έλεγχο του ερασιτέχνη.

 

7.Αν η ΑΕΚ προχωρήσει σε συγχώνευση είναι υποχρεωμένη να αλλάξει όνομα. Δεν μπορεί να λέγεται ξανά ΠΑΕ ΑΕΚ. Μπορεί όμως, να λέγεται «Νέα ΑΕΚ», ή «ΑΕΚ 1924» ή οτιδήποτε άλλο επιλέξει στον τίτλο της. Η ιστορία της δεν διαγράφεται και ότι τρόπαια έχει κατακτήσει ως τώρα διατηρούνται στην κατοχή της.

 

8.Η ΑΕΚ μπορεί να μην επιλέξει τη συγχώνευση και να διαλέξει να χάσει δύο χρόνια σε μικρότερες κατηγορίες για να χτιστεί σωστά και σε υγιείς βάσεις. Να ξεχωρίσει τους εχθρούς από τους φίλους και κυρίως να σπάσει το απόστημα με εκείνους τους οπαδούς που θέλουν να ασκούν διοίκηση.

 

9.Σε μια τέτοια περίπτωση το μέγεθός της θα της επιτρέψει να διαπραγματευτεί μόνη της τα τηλεοπτικά της δικαιώματα είτε στη Β΄ , είτε στη Γ΄ κατηγορία. Να μην δεχτεί, δηλαδή, να μπει στην κεντρική διαχείριση (έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει στη Football League 2) και να έχει ένα καλύτερο συμβόλαιο από τις υπόλοιπες ομάδες για τα δεδομένα της κατηγορίας.

 

10.Να βάλει μπροστά για νέο γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια, με εμπορικές χρήσεις τόσες ώστε απλά να συντηρείται, προκειμένου αυτό να είναι έτοιμο όταν θα επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια καθαρή από χρέη και υγιής από κάθε άποψη.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ