Οι πρωταγωνιστές του 40ου τίτλου

Οι πρωταγωνιστές του 40ου τίτλου

 

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε άλλο ένα πρωτάθλημα με την κατάκτηση του τίτλου και με τη φιέστα για την επιτυχία, που ήρθε φέτος πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στη σεζόν, με διαφορά 15 βαθμών από τον δεύτερο, με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα, με τις περισσότερες νίκες και μόλις μία ήττα, με τον πρώτο σκόρερ και τους πρώτους σε ασίστ.

Ας δούμε κάποιες επιμέρους στατιστικές λεπτομέρειες για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού που είχε την ίδια κατάληξη, την κορυφή.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος ήταν ο Τζεμπούρ με 20 γκολ. Στον τομέα αυτό η ομάδα είχε πρωτοφανή πλουραλισμό, αφού σκόραραν σχεδόν όλοι οι παίκτες του ρόστερ. Ο Μήτρογλου έβαλε 11, ο Αμπντούν 7, ο Χολέβας 4, ο Φουστέρ και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος 3, από 2 οι Μανιάτης, Μασάντο, Βλαχοδήμος, Σιόβας, ενώ 1 γκολ πέτυχαν οι Μοδέστο, Παπάζογλου, Πάντελιτς, Κοντρέρας, Μανωλάς, Τοροσίδης.

Τις περισσότερες προσπάθειες πήραν ο Τζεμπούρ (70), ο Μήτρογλου (67) και ο Μασάντο (53)

Στις ασίστ έγινε μάχη για την πρώτη θέση, καθώς τρεις παίκτες του Ολυμπιακού είναι πρώτοι στη σχετική κατηγορία. Ο Αμπντούν και ο Χολέβας με 8, ο Ιμπαγάσα με 7.

Στις πάσες πρώτος ο Μανιάτης με 317, τον ακολούθησαν ο Ιμπαγάσα με 294 και ο Μασάντο με 290.

Σε χρόνο συμμετοχής ξεχώρισαν: Ο Χολέβας με 2.574 λεπτά. ο Μανιάτης με 2371, ο Αμπντούν με 2.330, ο Μανωλάς με 2.260, ο Τζεμπούρ με 2.112. Και ο Μασάντο με 2.072 λεπτά συμμετοχής.

Ο Μήτρογλου είχε 4 προσπάθειες στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, από 2 ο Φουστέρ και ο Τζεμπούρ.

Τα πιο πολλά κερδισμένα φάουλ είχε ο Αμπντούν (56) και τον ακολούθησαν οι Μανιάτης και Χολέβας με 37.

Τρία πέναλτι εκτέλεσε ο Αμπντούν (έχασε το ένα) κι ένα εύστοχο είχε ο Τζεμπούρ.

Κανένας παίκτης της ομάδας δεν πήρε κόκκινη κάρτα, ενώ ο μοναδικός που συμπλήρωσε 4 κίτρινες και τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική ήταν ο Κοντρέρας. Τρεις κίτρινες πήρε ο Γκρέκο κι οι υπόλοιποι από δύο και κάτω…

 

Πηγή: pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ