Νιόπλιας:Η Κύπρος περνάει δύσκολα

Νιόπλιας:Η Κύπρος περνάει δύσκολα

 

Ο Έλληνας προπονητής της Εθνικής Κύπρου, Νίκος Νιόπλιας, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν.

«Οι στιγμές που περνάει ο Κυπριακός λαός είναι δραματικές. Η κρίση που προέκυψε ξαφνικά εκεί που κανείς δεν την περίμενε. Τόση ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια πήγε χαμένη. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Νιόπλιας στις δηλώσεις του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Ο Έλληνας προπονητής συνεχίζει λέγοντας: «Η Κύπρος είναι ένα μικρό κράτος αλλά αρκετά καλά οργανωμένο. Με νόμους που εφαρμόζονταν με δημόσιες υπηρεσίες που δούλευαν εξυπηρετούσαν τον πολίτη. Ένα πολύ ωραίο μέρος για να ζει κανείς. Ωραίοι δρόμοι καλά γήπεδα. Ο κόσμος χαρούμενος έβγαινε έξω με το φως της ημέρας αλλά και τα βράδια. Οι άνθρωποι ανοιχτοί, χαμογελαστοί αλλά και πειθαρχημένοι. Έχουν μια σειρά, μια τάξη θα έλεγα την βρετανική νοοτροπία. Είναι αδιανόητο να σπρώξουν ή να παρακάμψουν τη σειρά σε μια τράπεζα ή υπηρεσία για να εξυπηρετηθούν πρώτοι».

Όσο για το πώς η κρίση στη Μεγαλόνησο επηρεάζει τον αθλητισμό, απαντάει: «Επηρεάζεται πάρα πολύ. Αρκεί να σας πω ότι η Λαϊκή Τράπεζα ήταν ο μεγάλος χορηγός πέρσι του πρωταθλήματος. Χάθηκαν πάρα πολλά χρήματα. Για τον ΑΠΟΕΛ ακούστηκαν άσχημες φήμες επειδή είχε καταθέσεις όπως έγραψε ο κυπριακός Τύπος ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα. Λίγες ημέρες πριν το λουκέτο επειδή προφανώς οι ιθύνοντες είχαν τις πληροφορίες τους μετέφεραν τα χρήματα στην Τράπεζα Κύπρου αλλά δεν τα έσωσαν αφού θα υποστούν κούρεμα περίπου 2 εκατομμυρίων».

Τέλος, για την Εθνική της Κύπρου υποστήριξε: «Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Από την εποχή που στηριζόταν η Εθνική στους παίκτες που έπαιζαν στο εξωτερικό περάσαμε σε μια μερική ανανέωση προωθώντας νέα ταλαντούχα παιδιά από την Ελπίδων. Τώρα που έχει προκύψει η κρίση είναι ευκαιρία να βγουν στην επιφάνεια οι μικροί οι οποίοι μπορούν μέσα από την δουλειά και τους αγώνες να βελτιωθούν και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση».

 

 

Πηγή: pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ