Ρογκ: Κάντε πιο μοντέρνα την πάλη

Ρογκ: Κάντε πιο μοντέρνα την πάλη

 

Την αισιοδοξία, ότι θα ευοδωθεί ο αγώνας που γίνεται, έτσι ώστε να μην καταστεί οριστική η απόφαση της Εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να αφαιρέσει το άθλημα της Πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Ιωαννίδης ενημέρωσε, ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ – απαντώντας σε επιστολή του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου – εμφανίζεται πιο διαλλακτικός και αφήνει να εννοηθεί ότι θα επιστρέψει το άθλημα της πάλης «αρκεί να γίνει πιο μοντέρνο».

«Αυτό δεν γίνεται. Το άθλημα έχει βασικές αρχές και δεν επιδέχεται φρου φρου κι αρώματα», είπε ο κ. Ιωαννίδης, αλλά τόνισε πως πλέον δεν υφίσταται η απολυτότητα της απόφασης για αφαίρεση της πάλης, ιδίως μετά τον αγώνα του αθλητικού κινήματος και τις κινήσεις που έχουν γίνει να αρθεί η απόφαση. Ανέφερε μάλιστα, ότι ενεργοποιήθηκε πια προς αυτή την κατεύθυνση η Διεθνής Ομοσπονδία της Πάλης και κινητοποιήθηκαν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία αλλά και για πρώτη φορά η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου αγωνίζεται για τον σκοπό αυτό.

Ο αρμόδιος υφυπουργός πάντως, εξέφρασε την έκπληξη και την λύπη του εκ’ μέρους του ελληνικού λαού για την απόφαση και ανέφερε: «Το άθλημα της Πάλης είναι συνδεδεμένο με την Ελλάδα και τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει καταξιωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και συνδεθεί στη συνείδηση των λαών όχι μόνο με τον ελληνικό πολιτισμό αλλά τον παγκόσμιο. Έχει τεράστια παγκόσμια απήχηση κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στη Διεθνή Ομοσπονδία της Πάλης συμμετέχουν ως μέλη 180 χώρες».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ