Κλώτσησε την ευκαιρία ο ΠΑΟ

Κλώτσησε την ευκαιρία ο ΠΑΟ

 

Σε λιγότερο από δύο λεπτά ο Παναθηναϊκός κλώτσησε την καρδάρα και “έχυσε το γάλα”, που μάζευε για 38′ στην Μάλαγα (66-60).

Με τρία τρίποντα του Ουίλιαμς, εκ των οποίων τα δύο τελευταία υπό την πίεση του Ούκιτς,  η Μάλαγα ανέτρεψε το 60-55 του 37′ και με σερί 11-0 έριξε στο καναβάτσο τους «πράσινους» και πήρε και την διαφορά (78-73 είχε τελειώσει το ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ).

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σκοράρει στο τελευταίο τρίλεπτο, ενώ ο Γκιστ έχασε τρεις σερί επιθέσεις μέσα από την ρακέτα. Πιθανόν να ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθεί στο τέλος ο Σχορτσανίτης,  που ήταν πολύ καλός επιθετικά όσο έπαιξε απόψε: Έξι πόντοι σε εννέα λεπτά. Και κυρίως βοήθησε τους «πράσινους» να ξεπεράσουν την πίεση, που τους εξάσκησε η Μάλαγα στο τρίτο δεκάλεπτο αναγκάζοντας την άμυνα της ισπανικής ομάδας να κλείσει μέσα στην ρακέτα.

Σημαντικό ρόλο στο μπλακ άουτ του Παναθηναϊκού στα πρώτα λεπτά έπαιξε η κόπωση των δύο γκαρντ του, του Ρόκο Λένι Ούκιτς και του Δημήτρη Διαμαντίδη, που έπαθε ελαφρύ διάστρεμμα στο πρώτο μέρος. Με τους Μάρκους Μπανκς, Βασίλη Ξανθόπουλο να είναι απροπόνητοι, καθώς προέρχονταν από τραυματισμούς (θλάση στους προσαγωγούς ο Αμερικανός, θλάση στον αυχένα ο 29χρόνος γκαρντ), ο Αργύρης Πεδουλάκης αναγκάστηκε να αφήσει για 35’ στο παρκέ τον «Τρισδιάστατο» και τον Κροάτη γκαρντ.

Μόλις ο προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε τους Ούκιτς, Διαμαντίδη στον πάγκο για να τους ξεκουράσει, οι γηπεδούχοι έκαναν σερί 8-0 και μείωσαν το 53-44 της τρίτης περιόδου σε 53-52 στο 32’. Και ο Πεδουλάκης έδωσε εντολή αμέσως να επανέλθουν στο παρκέ.

Το λάθος, συνεπώς, του κόουτς των «πρασίνων» δεν ήταν στην διαχείριση της αναμέτρησης, στην οποία ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ «διαβασμένος» και την ήλεγξε στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της, αλλά στο σχεδιασμό της ομάδας, καθώς χρειαζόταν, τουλάχιστον, ένας ακόμη αξιόπιστος γκαρντ.

 

Και στο… βάθος Μπαρτσελόνα

Οι «πράσινοι» με την αποψινή ήττα δεν έχασαν τις ελπίδες τους για πρόκριση, παρότι ηττήθηκαν και έχασαν την διαφορά παραμένουν φαβορί για την πρόκριση, αλλά την ευκαιρία να τερματίσουν πιο ψηλά από την τέταρτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου τους και να αποφύγουν την διασταύρωση με την Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα με τους Λάσμε, Γκιστ να κόβουν τους αντιπάλους τους στον αέρα, είχε γρήγορες επιστροφές, πήγε το ματς σε χαμηλό τέμπο και στην επίθεση κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και ευστόχησε στα τρίποντα. Έτσι τελείωσε την πρώτη περίοδο με νταμπλ σκορ (16-8).

Επιθετικά ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, γιατί η δημιουργία του βασιζόταν σχεδόν αποκλειστικά στον Δημήτρη Διαμαντίδη και διότι οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση την άμυνα τους. Ετσι η Μάλαγα μείωσε στους τρεις (18-15 στο 13 και 25-22 στο 17′). Ο Παναθηναϊκός, όμως, άρχισε πάλι να… πυροβολεί από την περιφέρεια στα τελευταία λεπτά της περιόδου και με σουτ του Ούκιτς από τα 5,5 μέτρα ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (34-24) στο 19′.

 

Δικό του ματς για 30′

Ο «εξάστερος», άρχισε με τρίποντο το δεύτερο ημίχρονο, από τον Γιόνας Ματσιούλις, που ανέβασε την διαφορά στους 13 (38-26), αλλά οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας την πίεση στην άμυνα τους, άνοιξαν τον ρυθμό και μείωσαν την διαφορά στους τρεις πόντους (38-35 στο 22′ και 46-43 στο 26′). Ο Παναθηναϊκός, όμως, μετέφερε το παιχνίδι κάτω από το καλάθι με τον Σχορτσανίτη και τελείωσε το δεκάλεπτο με προβάδισμα εννέα πόντων (53-44). Ο Σχορτσανίτης βοήθησε τον Παναθηναϊκό να διασπάσει την πιεστική άμυνα της Μάλαγα, γιατί ανάγκασε τους γηπεδούχους να κλείσουν μέσα στην ρακέτα και διότι τελείωσε φάσεις από ασίστ του Διαμαντίδη κυρίως.

 

Το 11-0

Η Μάλαγα μείωσε στον πόντο (53-52) στο 32’… εκμεταλλευόμενη την απουσία των Ούκιτς, Διαμαντίδη από το παρκέ, αλλά οι «πράσινοι» με την επιστροφή των δύο γκαρντ στο παρκέ, προηγήθηκαν με 58-52 στο 33′ και με 60-55 στο 35′. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως, έπαθαν μπλακ άουτ στην επίθεση, επέμειναν να περνούν την μπάλα μέσα στην ρακέτα, εκεί, που οι Πέροβιτς, Ζόριτς σταματούσαν τους Γκιστ, Λάσμε, δεν απείλησαν από μακριά, παρότι η άμυνα των γηπεδούχων τους έδινε τα σουτ και στην άμυνα ο απρόβλεπτος Μάρκους Ουίλιαμς με τρία τρίποντα τους… σκότωσε.

Πρώτος σκόρερ και πρόσωπο του αγώνα ο Ουίλιαμς με 22 πόντους και 5/7 τρίποντα, ενώ ο Λούκα Ζόριτς έκανε… ζημιά με 14 πόντους και τα επιθετικά ριμπάουντ, που πήρε.

 

Τα δεκάλεπτα: 8-16, 26-35, 44-53, 66-60.

 

ΜΑΛΑΓΑ (Ρέπεσα): Σίμον 9 (1/1 β., 1/4 διπ., 2/8 τριπ.), Ουίλιαμς 22 (3/4 β., 2/8 διπ., 5/7 τριπ., 3 α.), Πάνκο, Βιδάλ, Ουρτασούν 3, Κάλογουεϊ 5 (1), Πέροβιτς, Βάσκεθ 13 (3/3 β., 5/12 διπ., 3-2 ριμπ.), Ζόριτς 14 (7/10 διπ., 5-4 ριμπ.).

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος, Ματσιούλις 15 (1/2 β., 1/3 διπ., 4/7 τριπ., 3 λ.), Ούκιτς 14 (3/4 β., 1/5 διπ., 3/6 τριπ., 2-3 ριμπ.), Λάσμε 6 (7 ριμπ., 2 κοψ.), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2/2 β., 0/2 διπ., 2/3 τριπ., 5-0 ριμπ., 7 α., 4 λ.), Γκιστ 7 (2/7 διπ., 1/4 τριπ., 4-4 ριμπ., 2 κοψ.), Μπανκς 2, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σχορτσανίτης 6.

 

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ