Το Κύπελλο στον Παναθηναϊκό

Το Κύπελλο στον Παναθηναϊκό

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στην συντριπτική διάρκεια του αγώνα με εξαιρετικό τον Δημήτρη Διαμαντίδη, δεύτερο MVP τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, υπεροχή στις δύο ρακέτες με τους Σχορτσανίτη, Λάσμε και Γκιστ να κάνουν καταπληκτική δουλειά και τον Παναθηναϊκό να παίρνει 6 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και πολύ καλή και διαβασμένη άμυνα από τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Ολυμπιακός για 30′ ήταν… απών από το παρκέ του Ελληνικού, στο τέλος με πρωτοβουλίες του Έισι Λο μπήκε στην διεκδίκηση της νίκης, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος και πήρε την νίκη.

Ο τελικός δυστυχώς έγινε για 27′ αγωνιστικά λεπτά μπροστά σε άδειες κερκίδες, λόγω σοβαρών επεισοδίων, που ξεκίνησαν με περίπου 7′ να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημίχρονου και με το σκορ 26-17 υπέρ των «πρασίνων». Μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύμα και να εκκενωθεί το γήπεδο κατ΄ εντολή των διαιτητών, που δήλωσαν ότι δεν ξαναβγαίνουν να παίξουν εάν δεν αδειάσει το γήπεδο, πέρασε περίπου μια ώρα.

Δεν υπάρχει κανείς αναμάρτητος για το αίσχος του τελικού: Αστυνομία, ΕΟΚ και διοικήσεις των δύο ομάδων. Η Αστυνομία και η ΕΟΚ γιατί τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα, όπως και ο σωματικός έλεγχος, καθώς γινόταν συνεχώς ανταλλαγή φωτοβολίδων και οι διοικήσεις των δύο ομάδων γιατί εκείνοι δίνουν τα εισιτήρια στους ανεγκέφαλους.

Δύο παίκτες τραυματίστηκαν από αντικείμενα (Χάινς και Μπράμος), κινδύνευσαν ζωές , σε κλειστό χώρο ρίφθηκαν φωτοβολίδες κρότου λάμψης και όλο αυτό το σκηνικό αποτελεί ντροπή για όσους πήραν μέρος.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 30-41, 53-62, 78-81.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 9, Λο 15 (1), Άντιτς 17 (4), Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10 (2), Παπανικολάου 2, ��άουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος, Σκορδίλης, Ματσιούλις 3 (1), Καπόνο 8, Ούκιτς 18 (3/4 τριπ.), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 19 (1/5 τριπ., 7 α., 2 κλεψ.), Γκιστ 11, Μπανκς.

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ