Ζαρντίμ: Δεν είμαστε χαρούμενοι, αλλά ευχαριστημένοι

Ζαρντίμ: Δεν είμαστε χαρούμενοι, αλλά ευχαριστημένοι

 

Ευτυχισμένος για τη νίκη του Ολυμπιακού του απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά δυσαρεστημένος που δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση του Champions League εμφανίστηκε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Λεονάρντο Ζαρντίμ στη συνέντευξη Τύπου.

Μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τη συνολική παρουσία του Ολυμπιακού στο Champions League: «Κατ’ αρχήν δεν είμαστε χαρούμενοι, καθώς ο πρώτος μας στόχος ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση του Champions League. Είμαστε όμως ευχαριστημένοι διότι καταφέραμε να κερδίσουμε την Άρσεναλ και να πετύχουμε τον δεύτερο στόχο μας που ήταν η πρόκριση στο Europa League όπου θα είμαστε στο γκρουπ των ισχυρών. Το Champions League είναι η ανώτατη ευρωπαϊκή διοργάνωση και όλοι θέλουν, παίκτες και προπονητές, να παίρνουν μέρος σε αυτό. Ωστόσο αυτό τελείωσε και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο Europa League, μια επίσης σημαντική διοργάνωση.

Για το τι έφταιξε και δεν κατάφερε να περάσουν οι πρωταθλητές Ελλάδος στους «16» του θεσμού, o Ζαρντίμ είπε: «Στο πρώτο ματς δεν ήμασταν έτοιμοι κόντρα στην Σάλκε. Το πρωτάθλημα ξεκινάει αργά και δεν είχαμε ένταση και ρυθμό στο παιχνίδι μας. Παράλληλα φέτος έγιναν πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, η ομάδα άλλαξε αρκετά και κάποιοι παίκτες ήρθαν λίγες μέρες πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Είμαι λυπημένος που με 9 βαθμούς δεν καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αυτό πρέπει να μας αφυπνίσει για το μέλλον και την επόμενη φορά να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι στο ξεκίνημα της διοργάνωσης».

Στην καλή εικόνα της Άρσεναλ στάθηκε ο προπονητής των «κανονιέρηδων» Αρσέν Βενγκέρ σε δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου. Ο Αλσατός τεχνικός ανέφερε σχετικά με το αν είναι δυσαρεστημένος που χάθηκε το παιχνίδι: «Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοσή μας, γιατί κάποιοι παίκτες είχαν έλλειψη ρυθμού. Υπήρχε επίσης μία κακή απόφαση του διαιτητή και θέλω να είναι συγκεντρωμένοι στη δουλειά που τους ανατίθεται».

Για την ευθύνη του τερματοφύλακα στο γκολ της ισοφάρισης ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» είπε: «Όχι, δεν έφταιξε. Ο Σέζνι είπε ότι ο 5ος διαιτητής τον ενημέρωσε ότι χτύπησε στο δοκάρι και δεν βγήκε κόρνερ. Δεν θέλω να δημιουργώ θέμα, θέλω να φεύγω από εδώ συγκεντρωμένος για την επόμενη φάση. Ότι έγινε, έγινε».

Όσο για το ποιόν αντίπαλο θέλει να αποφύγει στην κλήρωση: «Θα θέλαμε ένα καλό χριστουγεννιάτικο δώρο. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι θεωρητικά αδύναμες, αλλά μπορεί να δυναμώσουν στη συνέχεια. Το μειονέκτημα είναι ότι ο δεύτερος αγώνας είναι εκτός έδρας. Τώρα θα πρέπει να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα».

Για τον σκόρερ που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, τον Κώστα Μήτρογλου είπε: «Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιθετικό. Φανταστικά γκολ και τα δύο που πέτυχε. Αλλά δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο, γιατί μπορεί να το θεωρήσετε ως προοπτική αγοράς από πλευράς μας».

Τέλος για τον Ολυμπιακό και πως τον είδε φέτος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές δήλωσε πως: «Πρόκειται για μία δυνατή ομάδα. Το πρόβλημα είναι ότι στο Champions League ξεκίνησαν τη χρονιά με μία ήττα στην έδρα τους και μετά έχουν άλλο ένα δύσκολο εκτός έδρας και μετά από δύο αγώνες έχουν μηδέν βαθμούς. Δεν είναι θέμα ποιότητας της ομάδας. Πρόβλημα επίσης είναι ότι ξεκινάει και το πρωτάθλημα πολύ αργά και ενδεχομένως στην πρεμιέρα να μην είναι απόλυτα έτοιμος. Εξ ου και ο αποκλεισμός, γιατί είδαμε ότι ο όμιλος μας ήταν δύσκολος και απειλητικός».

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ