Σοκ στο αγγλικό ποδόσφαιρο – Προπονητής βίαζε ανήλικους παίκτες

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Μεγάλη Βρετανία μετά το σκάνδαλο που αποκάλυψε η εφημερίδα, «Daily Mirror», και ανέφερε ότι τέσσερις ποδοσφαιριστές έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή τους, όταν ήταν ανήλικοι.

Τη δημόσια αποκάλυψη έκανε ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, Ντέιβιντ Γουάιτ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, ακολουθώντας το παράδειγμα του 52χρονου σήμερα Πολ Στιούαρτ. Ο Στιούαρτ μιλώντας στη Mirror είχε, μάλιστα, αποκαλύψει ότι στο ποδόσφαιρο δρούσε κύκλωμα παιδόφιλων με εκατοντάδες θύματα.

«Όσα έζησα στα παιδικά μου χρόνια και στο ποδόσφαιρο με οδήγησαν στο ποτό και στα ναρκωτικά, ενώ πολλές φορές σκέφτηκα και την αυτοκτονία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά o Στιούαρτ, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσει το όνομα του προπονητή.

Στο ίδιο ύφος είχε κινηθεί και ο παλαίμαχος άσος, Άντι Γούντγουορντ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκαλύπτοντας ότι ο προπονητής του Μπάρι Μπένελ, που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί ως παιδόφιλος, τον κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ο ίδιος ήταν ανήλικος. 

Τις καταγγελίες του Άντι Γούντγουορντ ακολούθησαν οι αποκαλύψεις του πρώην ποδοσφαιριστή Στηβ Γουόλτερς, ο οποίος μίλησε στον «Guardian» και ανέφερε ότι υπήρξε και αυτός θύμα του Μπένελ.

Η ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Βρετανίας (PFA) θεωρεί ότι ο αριθμός των σχετικών καταγγελιών αναμένεται να αυξηθεί. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ