Κεράσια: Γιατί ωφελούν και τι μας προσφέρουν

Κεράσια: Γιατί ωφελούν και τι μας προσφέρουν

Το αγαπημένο φρούτο της άνοιξης μας χαρίζει την αναζωογονητική του γεύση, αλλά όχι μόνο. Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι το κόκκινο χρώμα του οφείλεται στην ουσία ανθοκυάνη, αντιοξειδωτικό που προλαμβάνει και καταπολεμά πλήθος ασθενειών; Ή ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, οξέα και φυτοστερόλες, που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας, με μόλις… 4-5 θερμίδες «επιβάρυνση» ανά καρπό;

Δείτε παρακάτω τα οφέλη των κερασιών στην υγεία μας.

Τρώμε κεράσια γιατί…

-Είναι αντικαρκινικά, εξαιτίας των ανθοκυανινών που περιέχουν, καθώς οι ουσίες αυτές συμβάλλουν στην εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών.

-Οι φυτοχημικές ουσίες, οι οποίες ονομάζονται φυτοστερόλες και περιέχονται σε υψηλή συγκέντρωση στα κεράσια βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.

-Όταν τρώμε κεράσια, γίνεται μεγαλύτερη παραγωγή και έκκριση πεπτικών ουσιών, οι οποίες είναι ευεργετικές για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.

-Βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας αφού περιέχουν μεγάλες ποσότητες οργανικών οξέων και φυτικών ινών.

-Τα κεράσια ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ είναι διουρητικά και χωνευτικά.

-Περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, ιδιαίτερα ωφέλιμα κυρίως για την καρδιά μας και το καρδιαγγειακό σύστημα.

-Περιέχουν θρεπτικές ουσίες που έχουν ιδιότητες καθαρισμού και οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι βοηθούν το συκώτι και τα νεφρά μας να απαλλαγούν από την τοξικότητα.

-Λόγω των μεταλλικών αλάτων και ιχνοστοιχείων που περιέχουν, δρουν ανακουφιστικά σε ρευματικούς πόνους, την αρθρίτιδα και την ουρική αρθρίτιδα. Οι καταστάσεις αυτές εμφανίζονται κυρίως λόγω αυξημένης παραγωγής ουρικού οξέος. Έτσι λοιπόν, όταν τα κεράσια καταναλώνονται τακτικά και σε μεγάλες ποσότητες, είναι δυνατόν να βοηθήσουν στον έλεγχο της υπερβολικής παραγωγή ουρικού οξέος στο αίμα.

-Βοηθούν στην πρόληψη της δημιουργίας πλάκας των δοντιών, άρα και της τερηδόνας. -Περιέχουν μελατονίνη, η οποία επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

-Βοηθούν στην αναιμία, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο, καθώς προάγουν την αιμοποίηση.

Πηγή: in2life.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ