Αφιέρωμα στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Αφιέρωμα στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Μεγάλη προβολή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πραγματοποιείται στη Γερμανία μέσα από το έγκυρο γερμανικό έντυπο «DAS ERBE UNSERER WELT» που φιλοξενείται στο τεύχος Χειμώνας 2013.

Το έντυπο με τίτλο «DAS ERBE UNSERER WELT» (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ) είναι το ένθετο έντυπο του γερμανικού NATIONAL GEOGRAPHIC το οποίο εκδίδεται σε 100.000 ανάτυπα δύο φορές το χρόνο.

Το άρθρο προβλήθηκε με τη συμβολή των γραφείων του ΕΟΤ της Φρανκφούρτης στα πλαίσια ειδικής δράσης προβολής των μνημείων και Μουσείων της Ελλάδας στο γερμανικό κοινό.

Μέσα από το άρθρο παρουσιάζεται το Μουσείο και οι μόνιμοι εκθεσιακοί του χώροι προτρέποντας τους αναγνώστες να το επισκεφτούν και να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, ένα μοναδικό φυσικό μνημείο 20 εκατομμυρίων ετών.

Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό του εκθεσιακού χώρου του Μουσείου που είναι αφιερωμένο στην εξέλιξη του Αιγαίου και τα γεωλογικά φαινόμενα που συνδέονται με τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους καθώς και εντυπωσιακού ιστάμενου απολιθωμένου κορμού και ριζικού συστήματος προγονικής μορφής σεκόιας από το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ