ΒΙΝΤΕΟ-Χορός επάνω σε μαχαίρια

ΒΙΝΤΕΟ-Χορός επάνω σε μαχαίρια

Η μπαλαρίνα Amélie Segarra εκτελεί έναν απίστευτο χορό επάνω σε ένα πιάνο με ουρά, φορώντας ένα ζευγάρι πουέντ πάνω στο οποίο έχει προσαρμόσει δύο κοφτερά μαχαίρια κουζίνας.

Ο χορός στις μύτες των ποδιών είναι έτσι κι αλλιώς επίπονος, ενώ τώρα η Amélie τον κάνει συναρπαστικό, αλλά και τρομακτικό. Γιατί η εξισορρόπηση πάνω στις κοφτερές λεπίδες προκαλεί μεγάλο πόνο στη χορεύτρια, η οποία εκφράζει την αγωνία, αλλά και την έντασή της, βγάζοντας κραυγές κατά τη διάρκεια του χορού.

Ο θεατής λαμβάνει όλη τη δυσκολία της προσπάθειας, καθώς βλέπει τη χορεύτρια να ξύνει εσκεμμένα και με πάθος την ξύλινη επιφάνεια του πιάνου, προσπαθώντας να ισορροπήσει πάνω στις μυτερές άκρες των μαχαιριών.

Η προσπάθεια γίνεται συγκλονιστική, καθώς ο χορός συνοδεύεται από τις φωνές της χορεύτριας σε ένα σόου χωρίς μουσική υπόκρουση.

Ο ισχυρός άθλος της δύναμης και της ισορροπίας συνοδεύεται από την αγωνία και τις κραυγές πόνου, καθώς τα δάχτυλα καταπονούνται ακόμα περισσότερο.

Η προσπάθεια της Segarra είναι συμβολική και έχει ως σκοπό να κινητοποιήσει την ενσυναίσθηση του κοινού που πρέπει να σκεφτεί ότι πρέπει να αγωνίζεται για την τελειότητα.

«Οι αδυναμίες ξεπερνιούνται όταν γίνονται τα όρια ανάμεσα σε φαινομενικά ασυμβίβαστες έννοιες όπως ομορφιά και σκληρότητα, ευθραυστότητα και βία, ζωή και θάνατος», αναφέρει η συγκλονιστική μπαλαρίνα.

Απολαύστε τη στο βίντεο που ακολουθεί.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: VIMEO, Javier Pérez

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ