Διαψεύδει η Κομισιόν τις “οδηγίες”

Διαψεύδει η Κομισιόν τις “οδηγίες”

Ένα e-mail που έχει κάνει την εμφάνιση του στο διαδίκτυο σχετικά με οδηγίες της Κομισιόν προς τους υπαλλήλους της στην Ελλάδα με το οποίο τους ζητούν να προσέχουν ιδιαίτερα την ασφάλεια τους, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Σε αυτό το μήνυμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να δίνει συμβουλές στα στελέχη της, να θέτει θέματα ασφαλείας και να τους δίνει ακριβείς οδηγίες για το πως θα αποφύγουν συνθήκες ταραχών και συγκρούσεων. Πως θα κινηθούν, που θα πάνε, που θα καταφύγουν.

Η Κομισιόν, τονίζει ότι τέτοια επίσημη οδηγία δεν υπάρχει. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι υπάρχουν ορισμένες οδηγείς για την ασφάλεια του προσωπικού της που είναι η πάγια τακτική της και οι οποίες δόθηκαν σε συνεννόηση με τις Ελληνικές αρχές.

Μεταξύ άλλων, στις ηλεκτρονικές οδηγίες συστήνεται στους υπαλλήλους να αποφεύγουν μέρη όπου μαζεύονται ή διέρχονται συνήθως οι διαδηλωτές, όπως το Σύνταγμα, την Ομόνοια, την Κλαυθμώνος και τις περιοχές των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, καθώς επίσης και να μην αποκαλύπτουν σε κανέναν ότι εργάζονται για Ευρωπαϊκό Φορέα.

Έντονες διαμαρτυρίες

Το συγκεκριμένο e-mail έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Η Ελληνίδα Επίτροπος Μ. Δαμανάκη, προχώρησε σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα.

Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ηλεκτρονική αυτή ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών της Κομισιόν, την οποία αγνοούσε και ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της.

Παράλληλα, κατεπείγουσα ερώτηση για το θέμα καθατέτει και η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κόππα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ