Οι πέντε τροφές για καλή υγεία

Οι πέντε τροφές για καλή υγεία

Οι τροφές που διατηρούν καλή την υγεία του οργανισμού σίγουρα θα πρέπει να επιλέγονται για τη κατανάλωσή τους. Πέντε από αυτές τις τροφές είναι το μπρόκολο, τα φασόλια, το αβοκάντο, τα μύρτιλλα και η σοκολάτα.

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνης C. Οι φυτικές ίνες συνεισφέρουν στη μείωση του βάρους και, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, στη πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Από την άλλη τα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και κάλιο και συνεισφέρουν στην ελάττωση της χοληστερίνης και μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακών επεισοδίων. Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα από τη κατανάλωση φασολιών είναι ότι δίνουν καλής ποιότητας πρωτεΐνη.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη E και αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στη προστασία του δέρματος ενάντια στη πρόωρη γήρανση. Τα συστατικά που περιέχει το αβοκάντο θεωρείται ότι συνεισφέρουν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος γεγονός που κάνει το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό και λαμπερό ακόμη και στις μεγάλες ηλικίες δίνοντας πραγματική λάμψη στο πρόσωπο.

Τα μύρτιλλα περιέχουν πολλές βιταμίνες που εκτός των άλλων ευεργετημάτων συνεισφέρουν στη φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος, ενώ είναι πλούσια και σε βασικά μέταλλα που βοηθούν στην ομαλή πορεία της γήρανσης. Επίσης εξαιτίας του ότι τα μύρτιλλα περιέχουν μεγάλες ποσότητες καλίου, συνεισφέρουν στη προστασία από τα οιδήματα.

Τέλος η σοκολάτα μπορεί να υπάρχει η προκατάληψη ότι βλάπτει, ωστόσο προσφέρει υψηλής ποσότητας πρωτεΐνη καθώς και βιταμίνες του τύπου Β. Η μαύρη σοκολάτα θωρακίζει την υγεία του δέρματος και παίζει σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με έρευνες, στο χάσιμο του εξτρά βάρους επειδή έχει την ικανότητα να καίει το περιττό λίπος. Βέβαια όλα αυτά η σοκολάτα αλλά και η μαύρη σοκολάτα μπορούν να τα πραγματοποιήσουν με τη προυπόθεση ότι περιέχουν το λιγότερο 70% κακάο.

ΠΗΓΗ:ecotimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ