Έρχεται ο «κατάσκοπος» του ίντερνετ;

Έρχεται ο «κατάσκοπος» του ίντερνετ;

Η πολυεθνική εταιρία παροχής αμυντικών υπηρεσιών «Raytheon» έχει αναπτύξει ένα λογισμικό «ακραίας αναλυτικής κλίμακας» το οποίο μπορεί να πλοηγεί μέσω τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων από υπηρεσίες όπως το Facebook, το Twitter και το Google, το οποίο έχει ήδη ονομαστεί από τους επικριτές του «Google» για κατασκόπους».

Το νέο αυτό λογισμικό συλλέγει δεδομένα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίζει τις κινήσεις των ατόμων που διαθέτουν λογαριασμούς σε αυτά και ακόμη και να προβλέπει μελλοντική συμπεριφορά θέτει μια πραγματική απειλή στην προσωπική ελευθερία, καταγγέλλουν ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων.

Η κατασκευάστρια εταιρία δεν έχει πουλήσει ακόμη το λογισμικό το οποίο ονομάζει ως Τεχνολογία Γρήγορης Επικάλυψης Πληροφοριών, ενώ μοιάζει αρκετά με το Geotime, το οποίο χρησιμοποιεί ήδη ο αμερικανικός στρατός και έχει αγοραστεί για δίκες από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Για να δούμε αν τελικά θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για νόμιμη χρήση και κατά πόσο θα το επιτραπεί η χρήση του για του σκοπούς που προορίζεται με πρόφαση την ασφάλεια των πολιτών.

ΠΗΓΗ: whos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ