Ένα σπίτι πραγματικό… φρούριο

Ένα σπίτι πραγματικό… φρούριο

 

Ένα γκριζωπό, τετράγωνο, τσιμεντένιο… κουτί σε ένα χωριό της Βαρσοβίας, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα απλό… σπίτι! Το “Safe House”, όπως λέγεται το σπίτι φρούριο, είναι ίσως από τις πιο ασφαλείς κατοικίες που μπορεί να υπάρχουν στη χώρα.

Σε ένα μικρό χωριό στα περίχωρα της Βαρσοβίας στην Πολωνία, εκεί μέσα στο πράσινο και στα γραφικά παραδοσιακά σπίτια κανείς δεν περιμένει να συναντήσει έναν μουντό, γκριζωπό ογκόλιθο!

Γιατί το «Safe House» είναι ακριβώς αυτό: Ένα τετράγωνο κλειστό «σπίτι» από όλες τις πλευρές που θυμίζει μεγάλο κουτί! Ένα κτίριο-κύβος που κατασκευάστηκε με συγκεκριμένο σκοπό: Να αποτελέσει το φρούριο της οικογένειας, κρατώντας τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά.

Κι αν με την πρώτη ματιά η απογοήτευση είναι έκδηλη, καθώς όλοι επιζητάμε μεγάλα ανοίγματα στο σπίτι μας και φωτεινούς χώρους με μια δεύτερη ματιά τα πάντα αλλάζουν.

Μεγάλα παράθυρα ανοίγουν, μυστικά ανοίγματα φωτίζουν το εσωτερικό, εντυπωσιακές σκάλες προσφέρουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους, ακόμη και μια τεράστια γιγαντοοθόνη εμφανίζεται στον τοίχο!

«Ο κύβος μεταμορφώνεται σε μια χρηστική κατοικία που λειτουργεί σαν φρούριο αλλά όταν το μαγικό ραβδί την αγγίξει γίνεται το πιο λειτουργικό και ευχάριστο σπίτι που υπάρχει», αναφέρει ο ιδιοκτήτης.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ