Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε και δεύτερη σφαίρα σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου

Εντοπίστηκε δεύτερη σφαίρα από το επεισόδιο με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης που έγινε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σε θύελλα αντιδράσεων και μεγάλη οργή στην κοινότητα των Ρομά.

Θεσσαλονίκη: «Σταματήστε τα επεισόδια»- Η έκκληση του προέδρου των Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, σήμερα το πρωί εντοπίστηκε και δεύτερη σφαίρα, η οποία ήταν καρφωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου που βρίσκεται κοντά στην περιοχή του πυροβολισμού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σφαίρα, που εκτιμάται πως προέρχεται από το υπηρεσιακό όπλο του 32χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βρέθηκε καρφωμένη στην κεντρική πόρτα ξενοδοχείου.

Πατέρας 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ζητάμε συγγνώμη – Το μόνο που θέλουμε είναι Δικαιοσύνη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την σφαίρα εντόπισε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και παραλήφθηκε ήδη για εργαστηριακή εξέταση από την αρμόδια Εγκληματολογική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο εντοπισμού της, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διενεργήθηκε αυτοψία, παρουσία του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο 32χρονος κατηγορούμενος αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε δύο φορές, μία στον αέρα για εκφοβισμό και μία στοχεύοντας στα ελαστικά για να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο του ανήλικου στη διάρκεια της καταδίωξης. Περιγράφοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ο ίδιος φέρεται να ανέφερε πως η δίκυκλη μηχανή στην οποία επέβαινε κινείτο με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Θεσσαλονίκη: «Δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου» – Οι δηλώσεις των γονέων του 16χρονου

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στον ανακριτή.

Σήμερα το πρωί, οι γονείς του 16χρονου μετέβησαν στο δικαστικό Μέγαρο μαζί με τον δικηγόρο τους, Θεόφιλο Αλεξόπουλο, προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο… Ο γιος μου ήταν το καλύτερο παιδί, αν και έκανε αυτό που έκανε ζητάμε συγγνώμη, δεν έπρεπε να τον πυροβολήσουν…» δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του 16χρονου, εξερχόμενος από τα δικαστήρια. Στο πλευρό του ήταν και η μητέρα του ανήλικου, που ζήτησε δικαίωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ