Νέα απάτη στη Σκιάθο: «Σκούπισαν» από τον λογαριασμό 33χρονης 26.100 ευρώ

Νέα ηλεκτρονική απάτη μέσω του διαδικτύου απασχολεί τις αστυνομικές και δικαστικές Aρχές. Θύμα απάτης έπεσε αυτή τη φορά μια 33χρονη από τη Σκιάθο, η οποία φέρεται να έχασε από τον τραπεζικό της λογαριασμό 26.100 ευρώ…

Η 33χρονη δέχθηκε χθες στο γραφείο της γύρω στις 4 το απόγευμα, τηλεφώνημα από γυναίκα, που της παρουσιάστηκε ως κάτοικος της Σκιάθου, πολύ γνωστή στην τοπική κοινωνία και η οποία της είπε ότι θέλει να πουλήσει ένα οικόπεδο, που κατέχει στο νησί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, e-thessalia.gr.

Μάλιστα της ζήτησε να της παρέχει υπηρεσίες έναντι αμοιβής και της πρότεινε να της δώσει και προκαταβολή έναντι αυτών. Τα χρήματα μάλιστα που συμφώνησαν, θα της τα έδινε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής (e-banking). Η 33χρονη αποδέχθηκε την πρόταση.

Στη συνέχεια της έστειλε στο κινητό της τηλέφωνο ένα μήνυμα sms με link, στο οποίο ζητούνταν να βάλει έναν κωδικό για να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της. Της ζητούσε συγκεκριμένα να πατήσει στη λέξη επιβεβαίωση, έτσι ώστε να γίνει η μεταφορά των χρημάτων στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Η 33χρονη δεν υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για απάτη, πάτησε επιβεβαίωση και εμφανίστηκε στο κινητό της τηλέφωνο ένας κωδικός, τον οποίο και έδωσε στην υποτιθέμενη πελάτισσα, για να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική συναλλαγή. Έπειτα από λίγη ώρα της τηλεφώνησαν από την κεντρική υπηρεσία της τράπεζας και την ενημέρωσαν ότι έγιναν δύο κινήσεις αφαίρεσης χρημάτων από τον τραπεζικό της λογαριασμό, συνολικού ύψους 26.100… Τα χρήματα είχαν κατατεθεί μάλιστα σε λογαριασμό άλλης ελληνικής τράπεζας.

Η 33χρονη πανικοβλήθηκε, αφού πλέον είχαν αδειάσει τον τραπεζικό της λογαριασμό και κατέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, όπου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη, ενώ ενημερώθηκε και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ