Κοντά στη σύλληψη των 2 αρχαιοκάπηλων

Κοντά στη σύλληψη των 2 αρχαιοκάπηλων

Ρεπορτάζ Μαρίνος Αλιφέρης

 

Ένας συνταξιούχος και ένας πρώην υπάλληλος φαρμακείου είναι τα δυο άτομα που αναζητά η αστυνομία για να συμπληρώσει το πάζλ των δραστών της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατο αστυνομικό είναι θέμα χρόνου για να συλληφθούν οι δυο τους αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι γνωρίζουν την περιοχή που βρίσκονται. Αύριο αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για τους δυο με τον εντοπισμό τους να θεωρείται πλέον θέμα χρόνου. Μόλις οι δυο καταζητούμενοι ενημερώθηκαν για τις τρεις συλλήψεις των συνεργών τους «εξαφανίστηκαν» από την Πάτρα όμως ο κλοιός της αστυνομίας σφίγγει απειλητικά.

Εδώ και ένα μήνα η Ασφάλεια Πάτρας είχε έρθει σε επικοινωνία με τους αρχαιοκάπηλους  και τα ξημερώματα του Σαββάτου δόθηκε ραντεβού με τον υποτιθέμενο αγοραστή, αστυνομικό της ασφάλειας Πάτρας, σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Εκεί θα αγόραζε ένα χρυσό δαχτυλίδι για 300.000 ευρώ όμως την ώρα της ανταλλαγής συνελήφθη. Όμως δεν δίστασε να βγάλει πιστόλι και να σημαδέψει τους αστυνομικούς, που για κακή του τύχη ήταν σε ετοιμότητα και τον αφόπλισαν.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε «εσωτερική ενημέρωση» από το Μουσείο κάτι όμως που δεν προκύπτει μέχρι αυτή τη στιγμή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ