Φάρμακα για ανασφάλιστους

Φάρμακα για ανασφάλιστους 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σήμερα η δράση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».

Σήμερα, στον Ιερό Ναό του Αγ Χαραλάμπους στα Ιλίσια, συγκεντρώθηκαν 18 σάκοι με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό σε μια συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου που συνεχίζει, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Αττικής, για τη συγκέντρωση φαρμάκων που προορίζονται για ανασφάλιστους πολίτες. Η συλλογή φαρμάκων που ξεκίνησε τον Ιουνιο 2012, στα πλαίσια της δράσης Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία, πραγματοποιείται τώρα στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με μεγάλη προσέλευση όλων των ενοριτών και όλων των κατοίκων της κάθε γειτονιάς.

Αποτέλεσμα, η συγκέντρωση ως τώρα συνολικά περισσότερων από 200.000 φαρμάκων που διατίθενται Τρίτη και Πέμπτη στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιουργήθηκε από τον, αποτελεί την πρότυπη δομή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αττική που άνοιξε το δρόμο σε όλη την Ελλάδα για τη στήριξη τι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων ασθενών.

Οι 18 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.

Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Προϊστάμενος του Ναού Πάτερ Γεώργιος και ο Πατερ Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης, ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας, πλήθος εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και των εθελοντών του Ναού.

“Στο διάστημα Ιουνίου-Νοεμβρίου χιλιάδες συμπολίτες μας προσέφεραν σε κάθε πλατεία, σε κάθε δήμο, φάρμακα για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Το μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και είμαστε περήφανοι για αυτό. Ασθενείς ανασφάλιστοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα που τα χάρισαν κάποιοι συμπολίτες τους, είτε γιατί τα δώρισαν είτε γιατί έχασαν τους δικούς τους συγγενείς και τα προσφέρουν για να σωθούν οι συνάνθρωποί τους. Ο Αρχιεπίσκοπος κκ Ιερώνυμος Β, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ και η κάθε ενορία της Αρχιεπισκοπής για αυτό αγωνίζεται: για να έχει ο διπλανός μας ό,τι έχουμε κι εμείς.” δηλωσε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας

Το μήνυμα “Ανησυχούμε για τους ασφαλισμένους – Διασφαλίζουμε τους ανασφάλιστους” απέστειλε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης, ο οποίος τόνισε: “Σήμερα δώσαμε το ΠΑΡΟΝ μιας άλλης Ελλάδας στη νεα εποχή που ξεκινά για τους έλληνες πολίτες. Η εφαρμογή του μέτρου υποχρεωτικής συνταγογράφησης που ισχύει από σήμερα, με βάση τη δραστική ουσία, αποτελεί βαρύ επιστημονικό ατόπημα διότι απομακρύνει την ευθύνη της θεραπείας από το γιατρό και μπορεί να αποβεί μοιραία για την υποτροπή της νόσου, τις ανεπιθύμητες ενέργειες και τελικά τη ζωή του ασφαλισμένου ασθενή. Σήμερα, στον Ιερό Ναό του Αγ Χαραλάμπους συλλέξαμε μεγάλης αξίας φάρμακα, μεταξύ των οποίων και μονοκλωνικά αντισώματα, βιολογικούς παράγοντες, ινσουλίνες κα υψηλού κόστους. Όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς που είναι αποκλεισμένοι από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μπορούν να έρθουν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής να εξεταστούν από τους γιατρούς εθελοντές μας και να λάβουν δωρεάν το φάρμακό τους. Δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος. Προσπαθούμε να σώσουμε από το θάνατο ανθρώπινες ζωές. Έστω και μία να σωθεί, θα έχει εκπληρωθεί η αποστολή μας”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ