Oι αστυνομικοί για τα κρατητήρια

Oι αστυνομικοί για τα κρατητήρια

Για “έκρυθμη κατάσταση στα κρατητήρια” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, αναφέρεται σε καταγγελίες αστυνομικών για το αδιαχώρητο που επικρατεί και δίνει συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά:

«Πληθαίνουν διαρκώς οι καταγγελίες μελών μας για το αδιαχώρητο που επικρατεί στα κρατητήρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών καθώς και τις πρωτόγονες συνθήκες που επικρατούν, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η κατάσταση πλέον είναι έκρυθμη και σε πολλές περιπτώσεις, κρατούνται εκεί ενώ έχουν κριθεί προσωρινώς κρατούμενοι ή και κατάδικοι με αποφάσεις Εφετείων κακουργημάτων η ανακριτών.

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει πολλάκις καταδικασθεί από το Ε.Δ.Α.Α. για παρόμοια θέματα στο παρελθόν. Σήμερα η κατάσταση αυτή για λόγους ευνόητους – γνωστούς έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα και πρέπει να αντιμετωπισθεί κατά πλήρη προτεραιότητα για λόγους στοιχειώδους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βεβαίως για λόγους ασφάλειας και υγιεινής των όσων συναδέλφων μας είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη και τη διαχείρισή τους.

Τέλος η Ένωσή μας την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ στο Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ» Λ. Αμαλίας 10 Αθήνα, θα δώσει συνέντευξη τύπου για το μείζον αυτό θέμα στην οποία θα κληθούν να παραστούν η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ καθώς και   Εκπρόσωποι Φορέων».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ