Επιρρίπτουν ευθύνες στον Πρύτανη

Επιρρίπτουν ευθύνες στον Πρύτανη

Τρεις καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου απευθύνουν ανοικτές επιστολές στον πρύτανη Σίμο Σιμόπουλο, για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Ίδρυμα, με τις αλλεπάλληλες προσπάθειες να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη των μελών Συμβουλίου Διοίκησης, οι οποίες εμποδίζονται από ομάδες που αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου.

Οι καθηγητές χρησιμοποιούν ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα. Μιλούν για παρακμιακές καταστάσεις που θα έχουν ως συνέπεια την «ολοκληρωτική εξάρτηση της χώρας από ξένη τεχνογνωσία και την πριμοδότηση ιδιωτικών ΑΕΙ μια και τα δημόσια δεν θα λειτουργούν σωστά».

Επισημαίνουν ότι στα υπόλοιπα πανεπιστήμια έχουν γίνει οι εκλογές και επιρρίπτουν ευθέως ευθύνες στον πρύτανη γιατί δεν έχουν γίνει στο Πολυτεχνείο, λέγοντας ότι οφείλει να ενεργήσει σύμφωνα με τους νόμους. Συγχρόνως, τον επικρίνουν για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας λέγοντας:

«Και αφού οι ηλεκτρονικές εκλογές έγιναν σε όλα σχεδόν τα ΑΕΙ, πληροφορηθήκαμε ότι πρυτάνεις, μεταξύ των οποίων και σεις, καθώς και ”49 καθηγητές του ΕΜΠ”, προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Μεταξύ άλλων επιχειρημάτων επικαλούνται και τον ενδεχόμενο αποκλεισμό μελών ”μη εξοικειωμένων με νέες τεχνολογίες”! Αναρωτιόμαστε είναι δυνατό ο πρύτανης και καθηγητές του πρώτου τεχνολογικού ΑΕΙ της χώρας να επικαλούνται ένα τέτοιο επιχείρημα;».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ