Ρέθυμνο:Συνεχίζεται η κατάληψη

Ρέθυμνο:Συνεχίζεται η κατάληψη

 

Συνεχίζεται η κατάληψη του δήμου Ρεθύμνου μετά από απόφαση του ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων στο δήμο, οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Υπό κατάληψη τελούσαν σήμερα οι κεντρικοί χώροι εργασίας, ενώ, υπήρξε και αποχή όλων των εργαζομένων από την εργασία τους μέχρι τις 11.00 π.μ.

Όπως επισημάνθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων, όλες οι δράσεις και οι κινητοποιήσεις θα είναι σύμφωνες με το πλαίσιο δράσης της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι συμπαραστέκονται παράλληλα στον αγώνα και των εργαζομένων της Αντιπεριφερειακής Διοίκησης Ρεθύμνου, το κτίριο της οποίας τελεί, επίσης, υπό κατάληψη.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, συναντήθηκε, χθες στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσο Βολουδάκη, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση που δημιουργείται στους δήμους με την φυγή των εργαζομένων.

Ο κ. Μαρινάκης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός, ότι η «διαθεσιμότητα» των 16 εργαζομένων από το δήμο Ρεθύμνου θα είναι λόγος «κατάρρευσης» του δημοτικού συστήματος. Χαρακτήρισε δε, εκρηκτική την όλη κατάσταση που αρχίζει να διαμορφώνεται, παρά τη διαβεβαίωση, από πλευράς του αναπληρωτή υπουργού, ότι το μέτρο δεν αφορά απολύσεις των εργαζομένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ