Κόβουν τη σύνταξη των αναπήρων

Κόβουν τη σύνταξη των αναπήρων

 

Έως και τρεις συντάξεις τον χρόνο χάνουν οι συνταξιούχοι με μεγάλα ποσοστά αναπηρίας, καθώς αιφνιδιαστικά δεν εξαιρέθηκαν από τις μειώσεις με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μόνο οι τετραπληγικοί και οι παραπληγικοί εξαιρέθηκαν από τις περικοπές των συντάξεων, παρ’ όλο που το αρχικό σχέδιο νόμου προέβλεπε την εξαίρεση ατόμων με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.

«Οι άνθρωποι με αναπηρία ενημερώθηκαν για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία στην κυριολεξία ανέτρεψε το νόμο για το μεσοπρόθεσμο. Όλο αυτό το πλαίσιο κατεδαφίστηκε μονομιάς αντιδημοκρατικά και αντικοινωνικά», ανέφερε στον Real Fm, ο πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Τυφλών, Ηλίας Μαριόλας κάνει λόγο για «αιφνιδιαστική ενέργεια της κυβέρνησης που δημιουργεί βίαιη ανατροπή στην καθημερινή ζωή των τυφλών».

Την αδυναμία των συνταξιούχων να εξασφαλίσουν ακόμη και τα φάρμακά τους επισημαίνει στον Real Fm και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία, Δήμος Βασίλης.

 

Ακούστε το ρεπορτάζ της Αργυρώς Μαυρούλη στον Real Fm

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ