Ξύλο σε σχολείο του Αγρινίου

Ξύλο σε σχολείο του Αγρινίου

Καταγγελία για περιστατικό ενδοσχολικής βίας από μαθητές Στʼ τάξης δημοτικού σχολείου του Αγρινίου, σε βάρος μαθητή Δʼ τάξης του ιδίου δημοτικού κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο agriniopress.gr, οι συγγενείς του παιδιού που δέχτηκε την επίθεση, κάνουν λόγο και για “παρουσία-απουσία των εφημερευόντων του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου κατά τη διάρκεια του συμβάντος”.

Το περιστατικό συνέβη την 19η Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος στον προαύλιο χώρο του συγκεκριμένου δημοτικού του Αγρινίου. Μαθητής της Στʼ τάξης κινήθηκε απειλητικά προς το μαθητή-θύμα της Δʼ τάξης του ιδίου σχολείου χτυπώντας τον στον ώμο χωρίς κανένα λόγο και αφορμή.

Ο μαθητής της Δʼ τάξης, σύμφωνα με την καταγγελία, ύψωσε το ανάστημά του και στην επαφή του με τον μεγαλύτερο μαθητή, τον έριξε κάτω. Αμέσως μετά, ο μαθητής της Στʼ συγκέντρωσε την παρέα του και δημιουργώντας έναν κύκλο γύρω από το μαθητή της Δʼ τάξης άρχισε με την υποστήριξη και βοήθεια των συμμαθητών του να πετούν τον άτυχο μαθητή της Δʼ τάξης ο ένας στον άλλο. Στη συνέχεια, ένας εκ των μικρών εκφοβιστών ακινητοποίησε τον άτυχο μαθητή κρατώντας τα χέρια του και οι υπόλοιποι άρχισαν να τον γρονθοκοπούν.

“Σημειωτέον δε ότι κατά τη διάρκεια του συμβάντος, οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί που όφειλαν αν όχι να προλάβουν τουλάχιστον να αντιμετωπίσουν το συμβάν ήταν απλά ʽʼαπόντεςʼʼ ή ανεπαρκείς!”, επισημαίνουν οι καταγγέλλοντες.

 

Πηγή: agriniopress.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ