Κομοτηνή:Με εισαγγελική παρέμβαση η λίστα

Κομοτηνή:Με εισαγγελική παρέμβαση η λίστα

 

Στην έντονη αντίδραση των εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή προσέκρουσε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Θανάση Καρούντζου να δοθούν οι φάκελοι με τα στοιχεία των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα στο αρμόδιο Υπουργείο.

Συγκεκριμένα η προϊσταμένη Διοικητικού Προσωπικού, Ευαγγελία Τσέγκα, ανέφερε στους συναδέλφους της ότι με εντολή του κ. Καρούντζου θα έστελνε τους φακέλους, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συναδέλφων της, οι οποίοι βρίσκονταν στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κομοτηνή τελούσε υπό περιφρούρηση, λόγω και της 24ώρης απεργίας.

Ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας η κα Τσέγκα επέστρεψε στον χώρο των γραφείων συνοδεία αστυνομικών και του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Κομοτηνής ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο. Μετά από συζήτηση η κα Τσέγκα αποχώρησε χωρίς τους φακέλους, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως θα επιστρέψει το πρωί της Τρίτης για να τους παραλάβει.

«Το πρωί της Τρίτης και μετά τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα η κα Τσέγκα πήρε τους 65 φακέλους που αφορούν τους εργαζόμενους και τους έστειλε στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε στο ThrakiToday ο πρόεδρος των εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας ΑΜΘ κος Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος.

Μετά και την εξέλιξη αυτή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου με τέτοιες πρακτικές, προγραμματίζουμε επαναλαμβανόμενες απεργίες» σημειώνει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης Γιώργος Ιωαννίδης, ενώ από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Χαράλαμπος Ευστρατίου επισημαίνει ότι «τέτοιες τακτικές θυμίζουν άλλες εποχές που προσπαθούμε να ξεχάσουμε. Δεν δίνεται εναλλακτική λύση, μιλάμε για μια καλυμμένη απόλυση».

 

 

Πηγή: thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ