Ζητούν φαγητό στα νοσοκομεία

Ζητούν φαγητό στα νοσοκομεία

Μιάμιση τα ξημερώματα. Η εφημερία του «Ερυθρού» έχει καταλαγιάσει. Ο κόσμος στα «Επείγοντα» λίγος. Σ’ έναν απομακρυσμένο θάλαμο -στο βάθος του διαδρόμου- ένας άνθρωπος κοιμάται μόνος. Δεν πρόκειται για ασθενή.

Είναι ένας φτωχός Αθηναίος, ο οποίος ζήτησε καταφύγιο στο νοσοκομείο. Η νοσοκόμα της βάρδιας και οι γιατροί τού χορήγησαν με αγάπη τη «θεραπεία» που είχε ανάγκη: Ενα ζεστό κρεβάτι και ένα πιάτο φαγητό.

Στα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου ένα στα εκατό περιστατικά που εξετάζονται στα εξωτερικά ιατρεία είναι φτωχοί και άστεγοι. Η κατάσταση έχει πάρει δραματικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και εντείνεται όσο γίνονται πιο δύσκολες οι συνθήκες επιβίωσης.

Μόνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τα 1.200 άτομα που εξετάζονται στην εφημερία οι δέκα είναι πεινασμένοι. Περιμένουν να εξεταστούν τελευταίοι. Λένε στον γιατρό ότι πονούν κάπου. Λίγη ώρα αργότερα του εξηγούν ότι ο πόνος έχει φύγει και τον παρακαλούν να τους δώσει «εισιτήριο» για να κοιμηθούν και να φάνε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι γιατροί δεν αρνούνται. Κατανόηση δείχνουν και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, ενώ για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Υγείας.

 

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ