Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου με πορεία στην Πρεσβεία του Ισραήλ. Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό και δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω της πορείας.

Με πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ενώ μετά τις 9.30 μ.μ. οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία και άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό.

Οι φοιτητές της ΠΑΣΠ που μετέφεραν τη σημαία του Πολυτεχνείου έφθασαν μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία στις 3.30 το μεσημέρι με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Φθάνοντας, έψαλαν τον εθνικό ύμνο μπροστά από την ιστορική σημαία και εν συνεχεία αποχώρησαν.

Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος η πολυπληθής πορεία των φοιτητικών συλλόγων, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και αριστερών οργανώσεων.

Στις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε από την Ομόνοια η ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ, που ήταν η ογκωδέστερη από όσες πραγματοποιήθηκαν.

Για πρώτη φορά στόχος των διαδηλωτών ήταν να μην καταλήξει η πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία αλλά σε αυτήν του Ισραήλ, προκειμένου να διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Φτάνοντας στο ύψος της συμβολής των οδών Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Κηφισίας, οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με κλούβες των ΜΑΤ που παρεμπόδισαν την πορεία τους. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις μεταξύ της Αστυνομίας και των διαδηλωτών, που είχαν τη συμπαράσταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα υπήρξε διάβημα βουλευτών του ΚΚΕ προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να επιτραπεί η συνέχιση της πορείας.

Τελικά ο δρόμος άνοιξε και η πορεία κατέληξε ομαλά στην Ισραηλινή Πρεσβεία επί της οδού Κηφισίας, όπου διαδηλωτές προχώρησαν σε κάψιμο της σημαίας του Ισραήλ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ