Αραβαντινός:Γιατί ενοχλήθηκαν;

Αραβαντινός:Γιατί ενοχλήθηκαν;

 

Ακόμη και παϊδάκια, σολομό ή πούρα απ’ έξω παραγγέλνουν οι έγκλειστοι των φυλακών, όπως αποκαλύπτει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός, μιλώντας στον Real Fm.

Για το θέμα διέταξε κατ’ επείγουσα πειθαρχική έρευνα το υπουργείο Δικαιοσύνης, την ώρα που ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσιος, περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές.

«Γιατί ενοχλήθηκαν όταν τους είπα ότι “ξέρεται κανέναν χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα”; Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 14 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας, επιτρέπεται η προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών που γίνεται με δαπάνη κρατουμένων, είτε από την καντίνα της φυλακής, ή από το κυλικείο ή μέσω προμηθευτή», ανέφερε ο κ. Αραβαντινός, προσθέτοντας ότι «δεν επιτρέπουμε κάποια φαγητά, όπως περίεργες σάλτσες και παστίτσιο, τα οποία είναι σύνθετα και δεν είναι εύκολο να ερευνηθούν».

Επισημαίνει παράλληλα ότι «πούρο δεν περνά από τα επισκεπτήρια, γιατί δηλώνουμε αδυναμία να το ελέγξουμε. Αν όμως το παραγγείλουν οι έγκλειστοι από την καντίνα της φυλακής ή από τον προμηθευτή, θα τους έρθει».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών υπαλλήλων, χαρακτηρίζει σωστή την απόφαση για πειθαρχική έρευνα, ωστόσο υπογραμμίζει την ανάγκη έρευνας και για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα ιδρύματα κράτησης, την οποία και περιγράφει: «Αυτή τη στιγμή η καθημερινότητά μας είναι κωμικοτραγική. Υπάρχει μία πληθώρα κρατουμένων. Κρατούμενοι κοιμούνται στα πατώματα, κάτω από τα κρεβάτια, σε κοινόχρηστους διαδρόμους και όπου βρεθεί χώρος».

 

Ακούστε το ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη στον Real Fm

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ