Προβλήματα σε νοσοκομεία

Προβλήματα σε νοσοκομεία

Προβλήματα στη λειτουργία τεσσάρων νοσοκομείων προκάλεσε η πτώση του «σέρβερ» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το σύστημα καλύπτει τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία «Λαϊκό», «Αιγινήτειο», «Αρεταίειο» και «Αττικόν».

Σοβαρή εμπλοκή υπήρξε με το «Λαϊκό», το οποίο βρισκόταν χθες σε εφημερία και δεν ήταν δυνατό να χορηγηθούν ηλεκτρονικές συνταγές και να επικοινωνήσουν τα τμήματα μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ. Ηρακλή Χαρμανίδη, οι τεχνικοί ζήτησαν υποστήριξη από διαφορετικό «σέρβερ», καθώς όλα τα συστήματα είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Στις 11 το πρωί το νοσοκομείο συνδέθηκε με το σύστημα «Σύζευξις», μέσω του «σέρβερ» του γειτονικού «Ιπποκρατείου». Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, με μικρές δυσλειτουργίες.

Το «Αιγινήτειο» και το «Αρεταίειο» είχαν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα, αλλά δεν επηρεάστηκε η λειτουργία τους, καθώς σε εφημερία βρισκόταν μόνο η νευρολογική κλινική του πρώτου. Από τον «σέρβερ» του Πανεπιστημίου εξυπηρετείται και το «Αττικόν». Οι ασθενείς του, ωστόσο, εξυπηρετήθηκαν κανονικά, καθώς το νοσοκομείο διαθέτει διπλό πάροχο.

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ