Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ ΑΣ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ ΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα σε όλη την Κρήτη, με έμφαση το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι, γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας εναντίον οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και όπλων στην οποία φέρονται να εμπλέκονται και τρεις αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχουν συλληφεί 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε δύο εγκληματικές οργανώσεις κυρίως για ναρκωτικά και εμπόριο όπλων.  Εξετάζεται και η συμμετοχή ενός τρίτου αστυνομικού.

Οι δύο αστυνομικοί που έχουν συλληφθεί υπηρετούσαν στο Λασίθι και στο Ηράκλειο, όπου υπάρχουν καταγεγραμένες οι συνομιλίες τους. Αναζητούνται άλλα πέντε άτομα με αποτέλεσμα ο αριθμός των συλληφθέντων να αυξηθεί μέχρι το βράδυ.

Οι διωκτικές αρχές, ύστερα από εντοπισμό χασισοφυτειών σε περιοχή του Ρεθύμνου, παρακολουθούσαν με μεθοδικότητα και διακριτικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα τις κινήσεις των υπόπτων. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες οι οποίοι δρούσαν ως δύο ομάδες σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο καλλιεργούσαν χασίς, το εμπορεύονταν, ενώ φέρονται να εμπλέκονται και σε διακίνηση όπλων.

Αυτό που θα προκαλέσει μεγάλο σάλο στην Κρήτη είναι η εμπλοκή καθηγητών, νοσοκομείων αλλά και δικηγόρων σε διαδικασίες χαρακτηρισμού ως τοξινομανών, ατόμων τα οποία έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Στην όλη επιχείρηση μετέχουν περισσότεροι από 150 αστυνομικοί, ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων από την Αθήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ