Δύο Σύροι καταδικάστηκαν για φόνο

Δύο Σύροι καταδικάστηκαν για φόνο

 

Δύο Σύροι, 25 και 19 ετών, καταδικάσθηκαν αργά χθες το βράδυ από δικαστήριο της Νεάπολης Λασιθίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία σε βάρος του συνταξιούχου αστυνομικού Γιώργου Θεοδωρουλάκη, 98 ετών, μέσα στο σπίτι του στο Βενεράτο Ηρακλείου, τον Μάιο του 2011.

Οι δράστες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν μπει στο σπίτι του συνταξιούχου αστυνομικού με σκοπό να του κλέψουν τα χρήματα που είχε, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ίδιο, τον οποίο έδεσαν και φίμωσαν με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Ο 25χρονος καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία και 15 χρόνια φυλάκιση για τη ληστεία, ενώ του επιβλήθηκε και χ��ηματική ποινή 600 ευρώ.

Στον 19χρονο, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 20 ετών συνολικά για τη δολοφονία και τη ληστεία και δύο μήνες φυλάκιση για οπλοκατοχή.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι ήταν ακόμη ένας Σύρος, 33 ετών, καθώς και άλλα δύο άτομα , ηλικίας 49 και 42 ετών. Ο Σύρος και ο 49χρονος αθωώθηκαν για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία, κρίθηκαν όμως ένοχοι για ηθική αυτουργία στη ληστεία και για σύσταση συμμορίας.

Ειδικότερα, στον 33χρονο Σύρο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 χρόνων για την ηθική αυτουργία στη ληστεία και τη σύσταση συμμορίας και 9 μήνες για την οπλοκατοχή, ενώ ο 49χρονος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια και 6 μήνες για την ηθική αυτουργία και τη σύσταση συμμορίας.

Τέλος, ο 42χρονος που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τους μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του θύματος, κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή και καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή.

Πριν την απόφαση του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή και των πέντε, σύμφωνα με τις κατηγορίες που είχαν παραπεμφθεί.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ