Δες ποιοι απεργούν…όλο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Δες ποιοι απεργούν… όλο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων 

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο και πολλοί κλάδοι ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην μεγάλη κινητοποίηση.

Δύο συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στην Αθήνα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Αναλυτικότερα οι κινητοποιήσεις του απεργιακού διημέρου έχουν ως εξής:

Οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού, του τραμ και του ΟΣΕ θα ακινητοποιηθούν.

Συγκεκριμένα σήμερα δεν θα λειτουργεί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το ΜΕΤΡΟ και το ΤΡΑΜ, λόγω της 48-ωρης απεργίας των εργαζομένων, που ξεκίνησε χτες.

Επίσης ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα συμμετάσχουν από σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες  συμμετέχουν, ήδη από χτες, και οι οδηγοί ΤΑΞΙ, που διαμαρτύρονται για τα μέτρα που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Ενώ και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 σήμερα το πρωί, επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα και αύριο, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ, αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική απεργία.

Ακόμη, από τις 10:00 έως τις 13:00, σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιούν στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) σήμερα και αύριο. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία σήμερα και στάση εργασίας αύριο από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

 

Ήδη από χτες απεργεί ο κλάδος της Υγείας, όπως έχει προκηρύξει  η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, και θα κρατήσει μέχρι την Τετάρτη. Επίσης, κλειστά θα είναι αύριο τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι μηχανικοί δημοσίου καθώς και οι δάσκαλοι μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΛΜΕ.

Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας, για σήμερα και αύριο, στις ΔΟΥ Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ, μετά από αίτημα του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Αττικής & Κυκλάδων.

Μέχρι και την Παρασκευή θα απέχουν οι δικηγόροι, μετά την απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων που συνεδρίασε στην Αθήνα, ενώ οι τρίωρες στάσεις εργασίας των δικαστών και Εισαγγελέων συνεχίζονται μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Στην 48ωρη απεργία, που ξεκινάει σήμερα, θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες  απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, και καλεί σε συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για σήμερα και αύριο.

Κινητοποιήσεις  σήμερα, και κάλεσμα σε συγκέντρωση για τις 12:00 στην πλατεία Συντάγματος, ανακοινώθηκε από ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και  της ΑΔΕΔΥ.

Με στάσεις εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 σήμερα και από τις 16.00 έως τις 19.00 για αύριο, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και τα Μέσα Ενημέρωσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ