Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

 

Με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη Δευτέρα, ξεκινά η εβδομάδα του «απεργιακού κυκλώνα».

 

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, “την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία”.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη.

Πολλά προβλήματα θα υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, -οι αποφάσεις των σωματείων των οποίων σχετικά με την απεργία, αναμένεται να ανακοινωθούν- ενώ την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία.

 

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μαζί με τις ενώσεις εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, απεργούν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου  μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης Νοεμβρίου.

 

Χειρόφρενο βάζουν από σήμερα και τα ταξί σε όλη την Ελλάδα, αφού η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών κήρυξε απεργία, τασσόμενη κατά της ψήφισης των νέων μέτρων. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00 την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.

 

Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

 

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέν��ρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

 

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ.

 

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

 

Τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία αποφάσισαν και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ΟΤΟΕ, ο κλάδος θα συμμετάσχει τόσο στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, όσο και στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 17:00 στο Σύνταγμα.

 

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί αφού οι συνεδριάσεις τους γίνονται μέχρι τις 10 π.μ. (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

 

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ